Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πολ ποζίσιον Αλόνσο στη ναυμαχία του Σίλβερστοουν

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολ ποζίσιον Αλόνσο στη ναυμαχία του Σίλβερστοουν

ΑΓΩΝΕΣ

Πολ ποζίσιον Αλόνσο στη ναυμαχία του Σίλβερστοουν

ΑΓΩΝΕΣ

Την πρώτη του πολ ποζίσιον (αλλά και της Ferrari) από τη Σιγκαπούρη το 2010 πανηγύρισε στο Σίλβερστοουν ο Φερνάντο Αλόνσο! Ο Ισπανός κυριάρχησε στο φινάλε των μαραθώνιων λόγω της 92λεπτης διακοπής κατατακτήριων δοκιμών. Όπως είναι εύλογο, η βροχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της διαδικασίας, μετατρέποντας τη μάχη σε ένα παιχνίδι στρατηγικής. Στο πρώτο μέρος των δοκιμαστικών, το μεγάλο θύμα ήταν ο τοπικός ήρωας Τζένσον Μπάτον που αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό λόγω κίτρινης σημαίας στη τελική του προσπάθειας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει νωρίς.

Advertisement
Advertisement

Μαζί του, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια οι συνήθεις ύποπτοι: Πετρόφ και Κοβαλάινεν από τη Caterham, Γκλοκ και Πικ από τη Marussia και Ντε Λα Ρόσα/Καρθικέγιαν από την HRT.

Το Q2 περιελάμβανε επίσης ενδιαφέρουσες μάχες μέχρι την ώρα που οι ουρανοί άνοιξαν, οι συνθήκες έγιναν επικίνδυνες και οι κατατακτήριες δοκιμές διεκόπησαν. Η κόκκινη σημαία ήρθε 6 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πριν το πέσιμο της καρό σημαίας και η διακοπή κράτησε μιάμιση ώρα!

Ευτυχώς όμως η βροχή σταμάτησε, η κατάσταση του οδοστρώματος βελτιώθηκε και μάχη άρχισε ξανά. Άλλοι με ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες, άλλοι με ενδιάμεσα, στη πίστα γινόταν πραγματικά χαμός.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλο θύμα ήταν ο Νίκο Ρόζμπεργκ που γενικά είχε μία άσχημη ημέρα. Μία διαρροή στα υδραυλικά του στέρησε πολύ χρόνο στη τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και το κακό συμπληρώθηκε με τον πρόωρο αποκλεισμό. Μαζί του, εκτός μάχης τ

Εκεί δεν υπήρξε άλλη μεγάλη έκπληξη αφού αποκλείστηκαν οι Ντι Ρέστα (Force India), Κομπαγιάσι/Πέρεζ (Sauber), Ρικιάρντο/Βερν (Toro Rosso) και Σένα (Williams). Πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο Αλόνσο πέρασε… διά πυρός και σιδήρου.

Προκρίθηκε στο Q3 με επίδοση που έκανε στις… καθυστερήσεις του Q2, είχε νωρίτερα μία τρομακτική έξοδο όπου παραλίγο να καταλήξει στον τοίχο. Αυτό όμως δεν συνέβη, πέρασε στη τελική μάχη κι εκεί ήταν πραγματικά εντυπωσιακός.

Advertisement

Παρότι προσωρινά ο Μαρκ Γουέμπερ με τη Red Bull του πήρε τα ηνία, ο Ισπανός απάντησε και με χρόνο στο 1.51.746, κατάφερε να πάρει την 21η πολ ποζίσιον της καριέρας του.

Στη πρώτη λοιπόν σειρά της εκκίνησης θα είναι οι Αλόνσο-Γουέμπερ, με τους Γερμανούς Σουμάχερ-Φέτελ πίσω τους! Στη 3η σειρά οι Μάσα/Ράικονεν (ο Φινλανδός δεν είχε KERS) και οι Μαλντονάντο-Χάμιλτον!

Advertisement

Ενόψει του αυριανού αγώνα που θα μεταδοθεί live από τον Alpha στις 2 το μεσημέρι, να σας θυμίσουμε πως υπάρχουν κι αρκετές ποινές. Πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου στους Χούλκενμπεργκ και Πικ, πέντε θέσεων στο Κομπαγιάσι και δέκα στον Βερν από τη Βαλένθια!