Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Φέτελ

Ελλάδα 23:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Φέτελ

ΑΓΩΝΕΣ

Ποινή 20 δευτερολέπτων στον Φέτελ

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε δεύτερος τη καρό σημαία του τερματισμού στο Χόκενχαϊμ αλλά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να του στερήσουν τη παρουσία στο βάθρο. Ο Γερμανός έλαβε ποινή 20 δευτερολέπτων (αντίστοιχη της ποινής διέλευσης από τα πιτ κατά τη διάρκεια του αγώνα) καθώς το προσπέρασμα του επί του Τζένσον Μπάτον στον προτελευταίο γύρο, κρίθηκε παράνομο. Έτσι ο 25χρονος έχασε τρεις θέσεις και οκτώ βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, είπε την άποψη του για την επίμαχη φάση.

Advertisement
Advertisement

«Στο τέλος του αγώνα, τα ελαστικά του Jenson είχαν φθαρεί και κατάφερα να καλύψω πάλι τη διαφορά. Το ερώτημα πλέον ήταν το πότε κι όχι το που θα προσπαθήσω να τον περάσω στα φρένα. Βρέθηκε στην εσωτερική αλλά δεν ήμουν σίγουρος που ακριβώς βρισκόταν, δεν τον είχα στο οπτικό μου πεδίο, αποφάσισα λοιπόν να του αφήσω χώρο, βγαίνοντας εκτός αγωνιστικής γραμμής, πατώντας στη γλιστερή βαμμένη έξοδο διαφυγής. Κατάφερα να παραμείνω μπροστά και να τον περάσω. Μοναδική μου πρόθεση ήταν να μη συγκρουστούμε και να του αφήσω αρκετό χώρο. Τον σέβομαι και δεν ήθελα να του κλείσω το δρόμο. Χάρηκα που ανέβηκα στο βάθρο στον εντός έδρας για εμένα αγώνα αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφαση των αγωνοδικών», είπε ο Φέτελ.

Πίσω λοιπόν από τον νικητή Αλόνσο, κατατάχθηκε ο Μπάτον, με τον Κίμι Ράικονεν (Lotus) να συμπληρώνει το βάθρο και τον Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber) στη 4η θέση.