ΑΓΩΝΕΣ

Παρελθόν από τη Mercedes o Haug

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρελθόν από τη Mercedes o Haug

ΑΓΩΝΕΣ

Παρελθόν από τη Mercedes o Haug

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από 22 χρόνια παρουσίας στη Mercedes, o επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γερμανικής εταιρείας, Νόρμπερτ Χάουγκ, αποχωρεί από το πόστο του! Η επίσημη ανακοίνωση μιλά για συναινετικό διαζύγιο που όμως γεννά πολλά ερωτηματικά! Ο 60χρονος εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία και τη καριέρα στους αγώνες το 1990, για να παίξει σημαντικό ρόλο στην αγωνιστική δραστηριότητα της Mercedes.  Αρχικά σε αγώνες πρωτοτύπων, στη συνέχεια στο Γερμανικό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τουρισμού και φυσικά στη Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Πρώτα με τη παροχή κινητήρων, μετέπειτα με τη δική της ομάδα, σε μία περιπέτεια που ξεκίνησε το 2010 αλλά ακόμα δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ενόψει της νέας σεζόν υπήρχαν ήδη σημαντικές αλλαγές, με την οριστική αποχώρηση του Μίκαελ Σουμάχερ από την ενεργό δράση, την έλευση του Λούις Χάμιλτον αλλά και του Νίκι Λάουντα που είναι πλέον σε ηγετική θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.

Η έλευση του Αυστριακού ίσως να έπαιξε το ρόλο της, σε μία αποχώρηση-σοκ για τον μικρόκοσμο της Formula 1.

«Θέλω να ευχαριστήσω την καλύτερη εταιρία αυτοκινήτων του κόσμου, για τα 22 χρόνια που περάσαμε μαζί και στα οποία δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή χωρίς πάθος. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας για την εμπιστοσύνη και την ελευθερία που έδινα στις δραστηριότητές μου. Από το 1991, είχαμε σημαντικά επιτεύγματα και νίκες, επιτυχίες για τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Δυστυχώς, μόνο με μία νίκη από τότε που δημιουργήσαμε τη δική μας ομάδα στη Formula 1, το 2010, δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες μας. Κάναμε όμως θεμελιώδη βήματα για τη μελλοντική μας επιτυχία. Η ομάδα και οι οδηγοί μας θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας», δήλωσε ο Γερμανός.

Advertisement
Advertisement

Από τη πλευρά της Mercedes, η σχετική ανακοίνωση περιείχε λόγια του διευθύνοντος συμβούλου της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε: «Ο Νόρμπερτ Χάουγκ ήταν το πρόσωπο της Mercedes-Benz στο αγωνιστικό μας πρόγραμμα για περισσότερα από 20 χρόνια. Για μένα, σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή, με κορυφαία του στιγμή την επιστροφή των “Ασημί Βελών” στη Formula 1».
[nggallery id=1237]
Από τον Οκτώβριο του 1990 μέχρι σήμερα, ο Χάουγκ πανηγύρισε 6 παγκόσμιους τίτλους (με τη McLaren-Mercedes) και  87 νίκες στη Formula 1. Ακόμα, 32 τίτλους στο DTM, αριθμός που αντιστοιχεί στο 60% των διαθέσιμων τίτλων για ομάδες/οδηγούς/κατασκευαστές.

Υπό την ηγεσία του, η Mercedes έτρεξε συνολικά σε 986 αγώνες σε Formula 1, Champ Cars, GT, Group C και Formula 3, επικρατώντας σε 439 από αυτούς!

Όσο για την επόμενη ημέρα, υπάρχει έντονη φημολογία πως στη κενή θέση ίσως βρεθεί ο Μίκαελ Σουμάχερ, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται από κάποια πλευρά αυτό το σενάριο.

Advertisement

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)