Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Γουέμπερ και η… γριά αλεπού!

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Γουέμπερ και η… γριά αλεπού!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Γουέμπερ και η… γριά αλεπού!

ΑΓΩΝΕΣ

Μία πολύ σημαντική νίκη πέτυχε στο Σίλβερστοουν ο Μαρκ Γουέμπερ και για να την κατακτήσει, έπρεπε να τα βάλει με τη… «γριά αλεπού». Χαρακτηρισμός που αφορούσε τον Φερνάντο Αλόνσο… Λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στον ένατο αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της φόρμουλα 1, ο 35χρονος Αυστραλός δήλωσε:

Advertisement
Advertisement

«Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το συνειδητοποιήσω. Νομίζω φταίνε οι ιδιαιτερότητες αυτού του αγώνα. Στο μεγαλύτερο κομμάτι του ήμουν στη δεύτερη θέση. Ο Φερνάντο δεν ήταν εκτός βολής και μετά το τελευταίο πιτ στοπ, ο μηχανικός μου, μου είπε πως δεν σημείωνε καλούς χρόνους με τα ελαστικά μαλακής γόμας. Ξέρω όμως πως ο Αλόνσο είναι… γριά αλεπού και νόμιζα πως απλά προφύλασσε τα ελαστικά του, περιμένοντας να πατήσει γκάζι όταν χρειαζόταν. Όταν έφτασα σε απόσταση δύο δευτερολέπτων, συνειδητοποίησα πως είχε πρόβλημα και πως αυτό ήταν αληθινό. Επιτέθηκα και όταν είχα στη διάθεση μου το DRS, έκανε την κίνηση μου και όλη η σκληρή δουλειά ανταμείφτηκε με τη νίκη. Ήταν ένα συναρπαστικό γκραν πρι. Οι θεατές είδαν ένα πολύ καλό αγώνα και χαίρομαι για αυτούς».

Σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Sebastian Vettel, η Red Bull Racing αύξησε σημαντικά το προβάδισμά της στους κατασκευαστές.