Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη χρυσάφι για Αλόνσο στην Γερμανία

Ελλάδα 4:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νίκη χρυσάφι για Αλόνσο στην Γερμανία

ΑΓΩΝΕΣ

Νίκη χρυσάφι για Αλόνσο στην Γερμανία

ΑΓΩΝΕΣ

Σε νίκη μετέτρεψε την πολ ποζίσιον στο γερμανικό γκραν πρι ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός διαχειρίστηκε καλά τα ελαστικά του και άντεξε στις επιθέσεις των αντιπάλων του, βλέποντας για 3η φορά φέτος πρώτος τη καρό σημαία. Ο οδηγός της Ferrari ήταν υπό πίεση σε όλο τον αγώνα. Αρχικά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, στη συνέχεια από τον Τζένσον Μπάτον που οδηγώντας εξαιρετικά κατάφερε στα δεύτερα pit stop να βρεθεί μπροστά από τον Γερμανό.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, στο τέλος του αγώνα, ήταν ο οδηγός της Red Bull εκείνος που πανηγύρισε, προσπερνώντας στον προτελευταίο γύρο, κατακτώντας έτσι τη δεύτερη θέση πίσω από τον Αλόνσο. Ωστόσο, το προσπέρασμα του είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες και αν κριθεί παράνομο, θα σας ενημερώσουμε με νέο άρθρο στο NewsAuto.

Τέταρτη θέση για τον Κίμι Ράικονεν που βρέθηκε μπροστά από τις δύο Sauber των Καμούι Κομπαγιάσι και Σέρχιο Πέρεζ αλλά και τη Mercedes του Μίκαελ Σουμάχερ που σε αντίθεση με όσους βρέθηκαν μπροστά του, έκανε τρία κι όχι δύο πιτ στοπ.

Στις βαθμολογούμενες θέσεις βρέθηκαν επίσης ο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) και οι τοπικοί ήρωες, Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India) και Νίκο Ρόζμπεργκ, παρότι ο οδηγός της Mercedes είχε εκκινήσει από την 21η θέση!

Advertisement
Advertisement

Έχοντας αναγκαστεί να αλλάξουν εμπρός αεροτομές μετά από επαφές στον πρώτο γύρο, Φελίπε Μάσα (Ferrari) και Ρομέν Γκροζάν (Lotus) δεν είχαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν βαθμούς ενώ «περίεργο» αγώνα είχε ο Λούις Χάμιλτον.

Ένα κλαταρισμένο ελαστικό τον έριξε πολύ πίσω στο ξεκίνημα του αγώνα. Παρότι απογοητευμένος, πίεσε και μετά το δεύτερο pit stop, με φρέσκα λάστιχα, επηρέασε τη μάχη της κορυφής. Όντας ένα γύρο πίσω από τους Αλόνσο-Φέτελ, μπορούσε να κινηθεί ταχύτερα και να κάνει προσπεράσεις, που προκάλεσαν τον εκνευρισμό του Φέτελ.

Στη βαθμολογία ο Αλόνσο έφτασε στους 154 πόντους, αποκτώντας προβάδισμα 34 έναντι του Γουέμπερ, με τον Φέτελ να είναι άλλους δύο πιο πίσω. Στους κατασκευαστές, η Red Bull έφτασε τους 238, η Ferrari σταθερά δεύτερη με 177 ενώ η McLaren πέρασε οριακά μπροστά από τη Lotus, έχουν 157 και 156 βαθμούς αντίστοιχα.

Advertisement

Επόμενος αγώνας, τη προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου, στην Ουγγαρία.