Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Button: Λιγότερες εκπλήξεις από τα ελαστικά!

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Button: Λιγότερες εκπλήξεις από τα ελαστικά!

ΑΓΩΝΕΣ

Button: Λιγότερες εκπλήξεις από τα ελαστικά!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Pirelli παρουσιάζει σήμερα στο Μιλάνο τα ελαστικά της Formula 1 για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013 και ο Βρετανός πιλότος της McLaren, Τζένσον Μπάτον μιλώντας σχετικά αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις προσδοκίες του. Τα ελαστικά του 2012, τα οποία ήταν διαφορετικά και στο σχήμα και στις γόμες απ’ αυτά του 2011 προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στην αρχή της περσινής χρονιάς. Τα πρώτα 7 GP του 2012 εξελίχθηκαν σε ρώσικη ρουλέτα με 7 διαφορετικούς νικητές. Κοντολογίς όποιος έβρισκε τη χρυσή τομή στο set – up ώστε να αξιοποιήσει καλύτερα τις γόμες της Pirelli χωρίς να φθείρει υπέρμετρα τα λάστιχα και ταυτόχρονα διατηρώντας τα μέσα στα όρια βέλτιστης θερμοκρασιακής κατανομής, κέρδιζε στον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Για το 2013 ο Μπάτον πιστεύει πως τα πράγματα θα είναι ελαφρώς διαφορετικά: «Νομίζω ότι όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν γνωρίζοντας περισσότερα πράγματα για τα ελαστικά της Pirelli. Πέρυσι όλοι βαδίζαμε στο άγνωστο όσον αφορά στις νέες γόμες αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί φέτος. Θα έχουμε περισσότερη σταθερότητα.  Υπάρχουν και φέτος διαφορές στα ελαστικά, ειδικά στο σχήμα τους αλλά και στις γόμες οι οποίες όμως νομίζω ότι δε θα είναι τόσο μεγάλες και δε θα παίξουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη συνολική απόδοση του μονοθεσίου. Καθότι υπάρχει σταθερότητα στους κανονισμούς περιμένω τις περισσότερες ομάδες να παρουσιάσουν βελτιωμένες στα σημεία, εκδόσεις των περσινών τους μονοθεσίων. Οι μηχανικοί αναθεωρούν και βελτιώνουν κάθε χρόνο τις ιδέες τους είναι τρελός ο ρυθμός που βελτιώνεται από χρονιά σε χρονιά. Ελπίζω επίσης να συνεχίσουμε όπως τελειώσαμε, κέρδισα τον τελευταίο αγώνα του 2012, θα ήθελα να ξεκινήσω με τον ίδιο τρόπο το 2013».

Η Pirelli θα παρουσιάσει αύριο στο Μιλάνο τα ελαστικά που θα χρησιμοποιήσουν οι ομάδες της F1, το 2013.  Η McLaren θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο την MP4/28 στις 31/1 στο Πάραγκον, έδρα της στη Βρετανία. Οι δοκιμές εξέλιξης ξεκινούν αρχές Φεβρουαρίου στη Χερέθ της Ισπανίας.
[nggallery id=1513]
Κείμενο: Τ. Πουρναράκης
Πηγή: protothema.gr