Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Τα πρώτα βήματα!

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Τα πρώτα βήματα!

ΑΓΩΝΕΣ

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Τα πρώτα βήματα!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί το χόμπι ή το σπορ που ψάχνετε για το γιο σας ή την κόρη σας να είναι το καρτ. Μιλώντας με τον Στάθη Ξηνταβελόνη ιδιοκτήτη της αγωνιστικής ομάδας καρτ, Zorri Motorsport σκιαγραφούμε όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς προτού πάει για πρώτη φορά το παιδί του στην πίστα. Είναι υψηλά τα έξοδα για να ασχοληθεί κάποιος με το καρτ; Ναι σε μεγάλο βαθμό είναι. Το να νοικιάσεις ένα καρτ σε μια πίστα μια μέρα για να εξασκηθείς ή να κάνεις κάποια μαθήματα δεν κοστίζει ακριβά. Εδώ μιλάμε για χόμπι για διασκέδαση που έχει και εκπαιδευτική διάσταση αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται για αθλητισμό.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχουν δάσκαλοι για να μάθει κάποιος να οδηγεί αγωνιστικά καρτ;
Στη Zorri Μotosport (zorri.gr) κατά κύριο λόγο αυτή είναι η δουλειά μας.  Ξεκινάμε με παιδιά ηλικίας από 5 ετών και ανάλογα με την εξέλιξή τους και τα θέλω τους μπορούμε να τα προωθήσουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπάρχει επίσης μια άλλη καλή προσπάθεια στην πίστα καρτ στον Ασπρόπυργο (Speed Park) όπου ο Γιώργος Λαζαράκος κάνει μαθήματα σε μικρά παιδιά. Είναι μια καλή Ακαδημία για τα πρώτα στάδια του καρτ και πάει πολύ καλά.
[nggallery id=1956]
Υπάρχει επόμενο βήμα μετά το καρτ για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στην Ελλάδα;
Όπως είπαμε στο καρτ ξεκινάει κανείς από πέντε ετών και υπάρχουν αρκετά στάδια – κατηγορίες ανάλογα με την ηλικία και τα πρωταθλήματα. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις επόμενο βήμα το καρτ από μόνο του αποτελεί μια ολοκληρωμένη επιλογή. Αν θες να συνεχίσεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες μονοθεσίων πρέπει να πας στο εξωτερικό Ιταλία ή Αγγλία.

Περισσότερα εδώ