Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επόμενη στάση της σεζόν: Σπα!

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επόμενη στάση της σεζόν: Σπα!

ΑΓΩΝΕΣ

Επόμενη στάση της σεζόν: Σπα!

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα διάρκειας ενός μήνα, η φόρμουλα 1 επιστρέφει με το Γκραν Πρι του Βελγίου και η  Pirelli παρέχει τα σκληρά ελαστικά P Zero Silver και μεσαία P Zero White: ένα συνδυασμό που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά στο δεύτερο αγώνα της σεζόν στη Μαλαισία. Η θέση του Spa ανάμεσα στους λόφους των Αρδεννών διαμορφώνει τις δικές του συνθήκες μικροκλίματος, που σημαίνει ότι μπορεί συχνά να βρέχει σε ένα τμήμα της πίστας ενώ κάποιο άλλο να είναι τελείως στεγνό.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα φημίζεται για τις υψηλές ταχύτητες και τις γρήγορες στροφές της. Επίσης δημιουργεί προκλήσεις στα ελαστικά, τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ υψηλά πλευρικά και διαμήκη φορτία, εξ αιτίας απαιτητικών στροφών όπως η Eau Rouge: μία στροφή που θυμίζει διαδρομή για… τρενάκι του λούνα παρκ. Γι αυτό έχουν επιλεγεί οι δύο σκληρότερες γόμες Pirelli, κάτι που επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά που περιμένει τα ελαστικά κατά τη διάρκεια των 44 γύρων του αγώνα.
[nggallery id=383]
Λόγω του μήκους και της μεταβλητότητας του Spa, υπάρχουν άφθονα περιθώρια για την ανάπτυξη στρατηγικών, αλλά η τακτική θα πρέπει να είναι εξαιρετικά ευέλικτη ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας ελαστικών, Πολ Χέμπερι, δηλώνει σχετικά: «Το σιρκουί του Spa είναι το αγαπημένο μου. Από πλευράς ελαστικών, σίγουρα είναι από τις πιο απαιτητικές πίστες της χρονιάς, λόγω των υψηλών ταχυτήτων και των ακραίων δυνάμεων που αναπτύσσονται και συχνά επενεργούν στα ελαστικά πολυδιάστατα. Η γκάμα σκληρών και μεσαίων ελαστικών θα επιτρέψει στους οδηγούς να πιέσουν δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος, κάτι για το οποίο είναι σχεδιασμένο αυτό το σρικουί. Ανυπομονώ να δω την εξέλιξη της σεζόν και ποιες ομάδες έχουν προοδεύσει σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, κυρίως στη μέση της κατάταξης και οι προβλέψεις είναι αδύνατες».