Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στις 24 ώρες Λε Μαν η Mazda

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει στις 24 ώρες Λε Μαν η Mazda

ΑΓΩΝΕΣ

Επιστρέφει στις 24 ώρες Λε Μαν η Mazda

ΑΓΩΝΕΣ

Στο περιθώριο του φετινού 24ωρου αγώνα του Μαν, η Mazda ανακοίνωσε τα σχέδια επιστροφής της στο φημισμένο μαραθώνιο το 2013! Αυτά δεν αφορούν σε πλήρη αγωνιστική εμπλοκή αλλά τη δημιουργία πελατειακών κινητήρων τεχνολογίας SKYACTIV-D CLEAN DIESEL και θα είναι διαθέσιμοι για όποια ομάδα της κατηγορίας LMP2 ενδιαφερθεί. «Αυτή η εξέλιξη αναθερμαίνει τον έρωτα μας με το Μαν. Το 1991 γράψαμε ιστορία κερδίζοντας στον αγώνα και θέλουμε να κλείσουμε αυτό τον κύκλο με τον πιο προηγμένο και ‘καθαρό’ κινητήρα που βασίζεται σε μονάδα παραγωγής, που έχει συμμετάσχει ποτέ στο σπορ», ανέφερε σχετικά ο Τζέι Έιμστοϊ, αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Mazda.

Advertisement
Advertisement

Ο συγκεκριμένος κινητήρας δοκιμάζεται ήδη στο δυναμόμετρο ενώ αναμένεται να δοκιμαστεί και στην πίστα στα τέλη του 2012. Θα είναι 4κύλινδρος υπέρ-τροφοδοτούμενος SKYACTIV-D 2.2 lt και φέρεται να έχει ήδη βρει ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για την ομάδα του τηλεοπτικού αστέρα και λάτρη της ταχύτητας, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, που έχει εδώ και πέντε χρόνια ισχυρούς δεσμούς με τη Mazda. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε ξανά τον πρωταγωνιστή της σειράς «Grey’s Anatomy» σε ρόλο επίσημου οδηγού στον 24ωρο αγώνα του Μαν – πρώτη όμως με αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας!