Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Εξαντλητικές δοκιμές για το i20 WRC

Ελλάδα 3:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξαντλητικές δοκιμές για το i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Εξαντλητικές δοκιμές για το i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί να έχουν διεξαχθεί μόλις 5 από τους 13 φετινούς αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και η έναρξη της επόμενης σεζόν να απέχει περίπου 8 μήνες, όμως στη Hyundai δεν θεωρούν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους. Χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά για να παρουσιαστούν έτοιμοι κατά την πρώτη χρονιά της επιστροφής τους στο WRC.

Advertisement
Advertisement

Στα μέσα Μαΐου πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο shakedown του νέου i20 WRC σε πίστα δοκιμών, κοντά στο Αλτζενάου της Βαυαρίας, την έδρα δηλαδή της Hyundai Motorsport. Το αγωνιστικό κορεάτικο σουπερμίνι κάλυψε απόσταση 550 km, με τους μηχανικούς της ομάδας να συγκεντρώνουν πολύτιμες πληροφορίες από τα διαφορετικά στησίματα πλαισίου και ανάρτησης αλλά και τη λειτουργία του 1.6 turbo.[nggallery id=2642]

«Ήταν συγκινητική στιγμή να βλέπεις το i20 WRC εν δράσει μετά από τόσους μήνες προετοιμασίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Μισέλ Ναντάν. «Έχουμε μπροστά μας ένα έντονο πρόγραμμα δοκιμών, σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Στόχος να αξιολογήσουμε τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου σε διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικά οδοστρώματα».

Τα στελέχη της ομάδας δεν ανακοίνωσαν το όνομα του δοκιμαστή οδηγού, διέρρευσε πάντως ότι πρόκειται για Κορεάτη. «Σιγή ισχύος» τηρείται και όσον αφορά τα πληρώματα για το 2014.

Advertisement
Advertisement