Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεύτερη συνεχόμενη πολ για Αλόνσο

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεύτερη συνεχόμενη πολ για Αλόνσο

ΑΓΩΝΕΣ

Δεύτερη συνεχόμενη πολ για Αλόνσο

ΑΓΩΝΕΣ

Με μία εκπληκτική εμφάνιση υπό βροχή στο Χόκενχαϊμ, ο Φερνάντο Αλόνσο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του γερμανικού γκραν πρι. Μάλιστα αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον για τον οδηγό της Ferrari. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Q1 έλαβε χώρα με το οδόστρωμα στεγνό αφού τα μαύρα σύννεφα απειλούσαν αλλά ακόμα η βροχή δεν είχε ξεκινήσει. Πέραν των οδηγών των τριών μικρών ομάδων, αποκλείστηκε ο Ζαν Ερίκ Βερν της Toro Rosso αφού ο Μίκαελ Σουμάχερ γλίτωσε οριακά το εντός έδρας πατατράκ, αφού προκρίθηκε για μόλις 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Advertisement
Advertisement

Και μετά, άρχισε η βροχή και η λοταρία. Όλοι βγήκαν νωρίς για να σημειώσουν χρόνο, καθώς οι συνθήκες επιδεινώνονταν. Πολλοί βγήκαν εκτός πίστας, οι Ferrari παραλίγο να συγκρουστούν και τελικά εκτός της τελικής μάχης έμειναν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso), οι Σέρχιο Πέρεζ και Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber), o Φελίπε Μάσα (Ferrari), ο Ρομέν Γκροζάν (Lotus), ο Μπρούνο Σένα (Williams) και ο Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes).

Στο τέλος του Q2 η βροχή εντάθηκε, πολλοί χρησιμοποίησαν ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες, επιλογή και για το ξεκίνημα του Q3. Στα μισά ο Αλόνσο πέρασε στη κορυφή κι όσο κι αν προσπάθησαν οι αντίπαλοι του στη τελευταία τους προσπάθεια να τον εκτοπίσουν από αυτή, δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Αντίθετα, ο Ισπανός έκανε έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο, βελτίωσε κι άλλο το χρόνο του, στο 1.40.621 και πανηγύρισε την 22η pole position της καριέρας του. Δίπλα του στη πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει τη Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Advertisement
Advertisement

Ο Μαρκ Γουέμπερ σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο αλλά θα εκκινήσει μόλις όγδοος αφού όπως και οι Γκροζάν/Ρόζμπεργκ, έχει ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων. Έτσι στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν η Mercedes του Σουμάχερ και η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ!

Στη τρίτη σειρά θα είναι η Williams του Παστόρ Μαλντονάντο και η McLaren του Τζένσον Μπάτον, με τον Λούις Χάμιλτον και τον Γουέμπερ στη τέταρτη και τους Ντι Ρέστα (Force India) και Κίμι Ράικονεν (Lotus) πίσω τους.

Τον δέκατο αγώνα της σεζόν, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από τον Alpha, στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.