Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Δεν συζητά με VW η Sauber

Ελλάδα 20:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν συζητά με VW η Sauber

ΑΓΩΝΕΣ

Δεν συζητά με VW η Sauber

ΑΓΩΝΕΣ

Από το 2010 η Sauber χρησιμοποιεί πελατειακούς κινητήρες της Ferrari. Παρά τις φήμες και τα σενάρια, στοχεύει στο να διατηρήσει τη συνεργασία και το 2014 όταν και αλλάζουν οι κανονισμοί της φόρμουλα 1. Οι V8 θα αντικατασταθούν από υπέρ-τροφοδοτούμενους V6 1.6 λίτρων, αλλαγή σκηνικού που φέρεται δελεαστική για εταιρείες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μία από αυτές είναι και η Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

«Υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους της VW κι αυτή έγινε στη Γενεύη. Δεν υπάρχει όμως κάτι άλλο να πούμε. Δεν βρισκόμαστε σε περαιτέρω συζητήσεις», ξεκαθάρισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Sauber, Μονίσα Κάλτενμπορν.

Μάλιστα, η γεννημένη στην Ινδία 41χρονη, τόνισε πως προτεραιότητα της ελβετικής ομάδας, είναι να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Ferrari.

«Το λογικό θα ήταν πρώτα να μιλήσουμε με τον τωρινό συνεργάτη μας σε ότι αφορά στη παροχή κινητήρων, διότι έχουμε μακρά ιστορία συνεργασίας. Όλα όμως είναι ανοιχτά αφού νομίζω πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, ακόμα και για εκείνους. Για τη εμάς, όπως και για κάθε ιδιωτική ομάδα, το οικονομικό κομμάτι είναι καθοριστικό. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε εποχές που οι κινητήρες κόστιζαν πολύ περισσότερο απ’ ότι σήμερα», ανέφερε η Κάλτενμπορν.

Advertisement
Advertisement

 

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σαν καινούργια από την Volkswagen Bank