Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Γκρίνια για τη Mercedes

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γκρίνια για τη Mercedes

ΑΓΩΝΕΣ

Γκρίνια για τη Mercedes

ΑΓΩΝΕΣ

Πάμε για το τρίτο γκραν πρι της σεζόν κι ακόμα οι διαφορετικές ερμηνείες των ομάδων σχετικά με τους κανονισμούς, προκαλούν κόντρες. Αιτία του κακού είναι το σύστημα στολαρίσματος της εμπρός αεροτομής (f –duct) που φέρει το μονοθέσιο της Mercedes έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες από ομάδες της F1. Ειδικά στη Red Bull δηλώνουν έτοιμοι για ενστάσεις, πράγμα που εφόσον οδηγήσει σε εκ των υστέρων αλλαγές αποτελεσμάτων, σίγουρα δεν θα είναι ότι καλύτερο για την εικόνα του σπορ. Η πίστα της Κίνας περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη ευθεία του πρωταθλήματος, που φτάνει τα 1170 μέτρα και αναμένεται αυτό το σημείο να αποτελεί άσο στο μανίκι των ασημί βελών, ακριβώς χάρη στη χρήση του αμφιλεγόμενου συστήματος. Η WO3 φέρει οπή στο πλαϊνό της πίσω αεροτομής  που αποκαλύπτεται κάθε φορά που ενεργοποιείται το DRS (η χρήση του οποίου είναι ελεύθερη στις κατατακτήριες δοκιμές).

Advertisement
Advertisement

Ο αέρας που εισχωρεί σε αυτή την οπή, διοχετεύεται από το πάτωμα του μονοθεσίου μέχρι το κάτω μέρος της εμπρός αεροτομής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαταραχή της ροής του αέρα σ’ αυτή την περιοχή που οδηγεί στο στολάρισμα της εμπρός πτέρυγας. Δεδομένου πως το σύστημα DRS ενεργοποιείται στην ευθεία, αυτή η διάταξη έχει ευεργετικά αποτελέσματα διότι μειώνονται οι αντιστάσεις και αυξάνεται η τελική ταχύτητα. Επιπλέον το μονοθέσιο δεν ανασηκώνεται, όταν ενεργοποιείται το DRS και χάνεται η πίσω πίεση, αφού με το στολάρισμα της εμπρός πτέρυγας ελαχιστοποιείται και η πίεση στο εμπρός μέρος του μονοθεσίου.

Μιας και μία τέτοια λύση μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά στη μάχη της πολ ποζίσιον, αναμένεται  να υπάρξει πολύ παρασκήνιο αυτό το Σαββατοκύριακο, με τις ομάδες να θέτουν εκ νέου το θέμα στον τεχνικό έφορο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τον Τσάρλι Ουίτινγκ. Μένει να δούμε αν αυτός θα διατηρήσει την έως τώρα άποψη του, πως το f-duct της Mercedes είναι νόμιμο.
Το γκραν πρι της Κίνας θα διεξαχθεί τη Κυριακή του Πάσχα και θα μεταδοθεί από τον Alpha στις 15:00.