Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Αυξάνει τη διαφορά ο Λεμπ

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ακρόπολις: Αυξάνει τη διαφορά ο Λεμπ

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Αυξάνει τη διαφορά ο Λεμπ

ΑΓΩΝΕΣ

Κάνοντας τη σωστή επιλογή στο στήσιμο και στα ελαστικά του Citroen DS3 WRC, o Σεμπαστιέν Λεμπ έχει δημιουργήσει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι των Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα και Μίκο Χίρβονεν, μετά και την 6η ΕΔ του Ράλι Ακρόπολις στο Δροσοχώρι.

Advertisement
Advertisement

Στην 5η ΕΔ του αγώνα (Βωξίτες 1) ο Λάτβαλα έχασε και άλλο χρόνο και συγκεκριμένα 4,5 δλ. σε σχέση με τον Λεμπ. Ο Φινλανδός οδηγός παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά του Fiesta RS στο σκληρό χώμα, τονίζοντας ότι ίσως χρειάζεται αλλαγή στο στήσιμο του αυτοκινήτου. Ταχύτερος όλων ήταν ο Μίκο Χίρβονεν με το DS3, μειώνοντας την απόστασή του από την κορυφή στα 9,9 δλ. Ο Πέτερ Σόλμπεργκ (Fiesta RS) έχασε σημαντικό χρόνο καθώς πήρε δύο ρεζέρβες και είχε επιπλέον βάρος.

Στο Δροσοχώρι που ακολούθησε (6η ΕΔ), ο Λεμπ σημείωσε και πάλι τον καλύτερο χρόνο, με το Βέλγο Τιερί Νεβίλ της Citroen Junior Team να ακολουθεί και τον Λάτβαλα να είναι τρίτος. Έτσι ο Φινλανδός βρίσκεται πίσω από το Λεμπ στη γενική κατάταξη κατά 10,1 δλ. Στην 3η θέση είναι ο Χίρβονεν (+15 δλ.) και στην 4η ο Πέτερ Σόλμπεργκ (+16,8 δλ.).

«Ήταν μία πολύ απαιτητική διαδρομή, αλλά ευτυχώς δεν κάναμε λάθη. Είμαστε όλοι πολύ κοντά και εξελίσσεται μία καλή μάχη», σχολίασε ο Λεμπ μετά το Δροσοχώρι. «Στη λάσπη το αυτοκίνητο είναι υποστροφικό», δήλωσε από την πλευρά του ο Λάτβαλα.

Advertisement
Advertisement

Πρώτο ελληνικό πλήρωμα, στην 34η θέση της γενικής κατάταξης, οι Πάνος Κωνσταντάκος – Νίκος Μουζάκης με Subaru Impreza WRX STi. Για την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας του αγώνα απομένουν τρεις ειδικές διαδρομές (Βωξίτες 2, Ελικώνας 2 και Θήβα2).