Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αναβάθμιση για το Hyundai i20 WRC

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβάθμιση για το Hyundai i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Αναβάθμιση για το Hyundai i20 WRC

ΑΓΩΝΕΣ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης δεν παρουσιάζονται μόνο νέα μοντέλα δρόμου αλλά και τα αγωνιστικά καμάρια των εταιριών. Ειδικά αυτό της Hyundai αφού το i20 WRC είναι το όπλο το οποίο η Κορεάτικη μάρκα θα χρησιμοποιήσει κατά την «επίθεση» της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το είχαμε δει πρώτη φορά στο Παρίσι και το Διεθνές Σαλόνι που είχε λάβει χώρα το Σεπτέμβριο αλλά από τότε άλλαξαν πολλά. Αναβαθμίσεις υπάρχουν στην αεροδυναμική, το σασί, την ανάρτηση αλλά και τα χρώματα του i20 WRC που συνδυάζουν το αντιπροσωπευτικό μπλε χρώμα της Hyundai με το Κορεάτικο «Hunminjeongeum».

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί δε προϊόν συνεργασίας δύο κέντρων εργασιών. Το ένα είναι στη Κορέα και είναι το τμήμα R & D της Hyunai στη Ναμιάνγκ και το άλλο, οι νέες εγκαταστάσεις της Hyundai Motorsport GmbH που βρίσκονται στο Αλζενάου της Γερμανίας. Απόδειξη ότι οι Κορεάτες βλέπουν πολύ σοβαρά την επιστροφή τους στο σπορ.

Επικεφαλής εκεί είναι ο βετεράνος των ράλι, Μισέλ Ναντάν τον οποίο εδώ και δύο μήνες, έχει εμπιστευτεί η Hyundai για να ηγηθεί του προγράμματος που φέτος περιλαμβάνει ιδιωτικές δοκιμές σε διάφορες τοποθεσίες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Η πρώτη σεζόν (επαν)εμπλοκής των Κορεατών με το WRC, θα είναι αυτή του 2014.
[nggallery id=2034]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement