Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Ωδή στην τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Polo: Ωδή στην τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Ωδή στην τεχνολογία και τη συνδεσιμότητα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Polo δεν είναι απλά ένα από τα πιο προηγμένα μοντέλα της κατηγορίας του αλλά έγινε και πρώτο Volkswagen αλλά και το πρώτο αυτοκίνητο του VW Group που πρόσφερε τη νέα γενιά Active Info Display.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε συνοπτικά τι περιλαμβάνει η αναβάθμισή του. Οι σχεδιαστές διεπαφών της γερμανικής μάρκας έχουν εξελίξει συστηματικά τη νέα γενιά του εν λόγω συστήματος (διαγώνιος οθόνης: 11,7 ίντσες ) και έχουν ανεβάσει τα υψηλής ποιότητας γραφικά του (133 dpi / ανάλυση 1.280 x 480 pixel), καθώς και το εύρος λειτουργίας του σε νέα επίπεδα.

Κατά συνέπεια, η οθόνη προσφέρει καλύτερα γραφικά, περισσότερα pixel, μεγαλύτερη φωτεινότητα και κοντράστ, πιο έντονα χρώματα και λιγότερα συμβατικά λαμπάκια ενδείξεων. Χρησιμοποιώντας το κουμπί «View» στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ο οδηγός του Polo μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις βασικές διαρθρώσεις απεικόνισης, εύκολα και γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

ΕΝΤΕΛΩΣ ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ
Τα υψηλής ποιότητας γραφικά δημιουργούν μια εντελώς νέα εμφάνιση και αίσθηση με την πρωτότυπη σχεδίασή τους. Το σημαντικότερο εδώ είναι ότι η Volkswagen επαναπροσδιόρισε εκ βάθρων τα πλήρως ψηφιακά όργανα. Οι σχεδιαστές διεπαφών στόχευαν πάντα στη χρήση της ψηφιακής απεικόνισης για να ενσωματώσουν πρόσθετες πληροφορίες στα όργανα. Τα γραφικά των στρόγγυλων οργάνων, όπως το στροφόμετρο και το ταχύμετρο, ωστόσο, ακολουθούν την εμφάνιση των αναλογικών ομολόγων τους. Στο επόμενο στάδιο των ψηφιακών οργάνων, οι σχεδιαστές διεπαφών έχουν απομακρυνθεί εντελώς από την αναλογική εμφάνιση και έχουν δημιουργήσει μια σταθερά ψηφιακή γενιά οργάνων.

Ανέπτυξαν τρεις βασικές ψηφιακές διαρθρώσεις απεικόνισης τις οποίες ο οδηγός μπορεί να εναλλάσσει με το κουμπί «View button»:
– Μια εικόνα με δύο βαθμονομημένους στρογγυλούς δείκτες, έναν για το στροφόμετρο και έναν για το ταχύμετρο
– Μια ψηφιακή εικόνα χωρίς βαθμονομημένους στρογγυλούς δείκτες
– Μια ψηφιακή εικόνα με συμπληρωματικές πληροφορίες, χωρίς βαθμονομημένους στρογγυλούς δείκτες. Αυτές οι συμπληρωματικές πληροφορίες μπορούν να οργανωθούν και να παρουσιαστούν μέσω του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας

Advertisement

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Αφού αναλύσαμε την εμφάνιση και την πρακτικότητα αλλά και τις δυνατότητες παροχής πληροφορίας, ας σταθούμε και σε μία από τις σημαντικότερες απαιτήσεις από τα αυτοκίνητα του σήμερα: τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. Και εκεί το νέο Polo μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ακολουθεί το γιατί:

Διαδικτυακές υπηρεσίες
Το νέο Polo συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες άλλων οχημάτων πιο πρωτοποριακά και πιο εύκολα από ποτέ πριν. Στο γερμανικό μοντέλο οι επιβάτες είναι «πάντα on», δηλαδή, είναι online όποτε θέλουν. Επίσης είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές της Car-Net, App-Connect, Media Control και ‘Guide & Inform’ (ευρεία γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών).

Advertisement

App Connect
Η τελευταία γενιά του Modular Infotainment Matrix δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη σύνδεση του Polo με τα smartphone Apple και Android του σήμερα μέσω του App Connect. Μαζί με το MirrorLink (της Android), το App Connect ενσωματώνει επίσης το Apple CarPlay και το Android Auto (της Google) στα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας.

Media Control
Με την εφαρμογή Media Control η Volkswagen προσφέρει για tablet και smartphone μια διεπαφή με το σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας. Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο πολλών λειτουργιών του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας πολύ βολικά μέσω ενός tablet. Οι επιβάτες απλώς συνδέουν το tablet τους στο σημείο σύνδεσης WiFi του συστήματος ενημέρωσης/ψυχαγωγίας Discover Media. Οι λειτουργίες που μπορούν να ελεγχθούν περιλαμβάνουν το ραδιόφωνο, όλες τις πηγές ήχου και βίντεο (πχ, USB, CD, DVD, σκληρό δίσκο) καθώς και το σύστημα πλοήγησης. Τα στάνταρ χαρακτηριστικά στο μενού πλοήγησης συμπληρώνονται από μια λειτουργία αναζήτησης διευθύνσεων που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της αναζήτησης για την επιλογή προορισμού. Οι επιβάτες των πίσω θέσεων μπορούν τώρα να στέλνουν επίσης το ημερολόγιο εκδηλώσεων και το βιβλίο διευθύνσεων από tablet ή smartphone στο σύστημα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας για χρήση τους ως προορισμούς πλοήγησης.

Advertisement

‘Guide & Inform’ της Car-Net
Με τη χρήση του ‘Guide & Inform’ οι επιβάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες online. Αυτές περιλαμβάνουν:  ‘Online Αναζήτηση POI’ [αναζήτηση σημείου ενδιαφέροντος], ‘Online Επιλογή Προορισμού’, ‘Επιλογή Διαδρομής’, ‘Πληροφορίες Καυσίμων’ (τοποθεσία, διαθεσιμότητα και τιμή καυσίμου), ‘Ειδήσεις’, ‘Καιρός’, ‘Πληροφορίες Στάθμευσης’ (τοποθεσία, διαθεσιμότητα και τιμή), ‘Σταθμοί φόρτισης’ (για ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα) και ‘ Online  Πληροφορίες Κυκλοφορίας’.

Φόρτιση Χωρίς Καλώδιο και Πρόσβαση Χωρίς Κλειδί
Στο νέο Polo, με την τηλεφωνική διεπαφή Comfort, είναι επίσης δυνατή η επαγωγική φόρτιση του smartphone (για συμβατά τηλέφωνα). Αυτή η τηλεφωνική διεπαφή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την επαγωγική σύνδεση smartphone στην εξωτερική κεραία του οχήματος. Χάρη στο προαιρετικό σύστημα «Keyless Access» δεν χρειάζεται να έχετε το κλειδί στο χέρι . Το σύστημα εντοπίζει το κλειδί αν είστε σε μια απόσταση περίπου 1,5μ από το όχημα και ξεκλειδώνει τις πόρτες και το πόρτ μπαγκάζ μόλις ανοίξετε μια από τις εμπρός πόρτες με το χερούλι. Αφού μπείτε μέσα στο αυτοκίνητο, με το πάτημα του διακόπτη εκκίνησης ανάβει η μηχανή και είστε έτοιμοι για να φύγετε.

Κοινώς, το νέο είναι πιο προηγμένο, πιο συνδεδεμένο από ποτέ!