Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo: Το απόλυτο best seller μικρό σε αριθμούς

Ελλάδα 8:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen Polo: Το απόλυτο best seller μικρό σε αριθμούς

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volkswagen Polo: Το απόλυτο best seller μικρό σε αριθμούς

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen Polo είναι ένα από τα best seller μικρά σε όλο τον κόσμο και όχι άδικα. Στην 6η πλέον γενιά του συνεχίζει να ελκύει το κοινό με το ίδιο σθένος, με το design, την ποιότητα και την τεχνολογία να το διακρίνει. Τι λένε όμως οι αριθμοί;

Advertisement
Advertisement

 

Το VW Polo είναι ένα πραγματικό dream car για κάθε κατασκευαστή καθώς ενσωματώνει στην σχεδίασή του όλα εκείνα τα στοιχεία που ψάχνει ένα οδηγός από ένα αυτοκίνητο πόλης, και όχι μόνο: απτή ποιότητα κατασκευής, ελκυστικό και δυναμικό design και προηγμένες τεχνολογίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τομείς της ασφάλειας και της άνεσης συνθέτουν ένα από τα πλέον προηγμένα μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Με λίγα λόγια, αν ζητήσεις από μια ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών να δημιουργήσουν το ιδανικό μικρό αυτοκίνητο οι πιθανότητες είναι να καταλήξουν στο VW Polo! Μόνο τυχαίος δεν είναι άλλωστε ο τίτλος του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Πόλης που κέρδισε η 6η γενιά του γερμανικού best seller το 2018.

Αυτό που ακολουθεί είναι η χαρά του… αριθμολάγνου με ενδιαφέροντα στοιχεία για το μικρό γερμανικό best seller που δείχνουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η εμπορική του επιτυχία. Πάμε να τα δούμε.

Advertisement

44 – Είναι τα χρόνια που το VW Polo βρίσκεται στην παραγωγή. Η πρώτη γενιά έκανε την εμφάνισή της το 1975 και όπως γνωρίζουμε το όνομα Polo συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα.

17.000.000 – Και περισσότερα (!) είναι τα Polo που έχουν πωληθεί από το 1975 έως τώρα με τον αριθμό να μεγαλώνει κάθε μέρα. Από μόνος του αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο για την δημοφιλία αλλά και για το status του Polo ως παγκόσμιο best seller.

Advertisement

12 – Είναι τα διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει το Polo από το τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο τίτλος του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς (2010) αλλά και του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Πόλης που κατέκτησε η νέα γενιά το 2018.

8 – Είναι οι παγκόσμιοι τίτλοι που έχει κατακτήσει το Polo στο WRC. Από το 2013 έως το 2016 η συμμετοχή της Volkswagen με το Polo σάρωσε κυριολεκτικά κερδίζοντας σερί τέσσερις τίτλους Κατασκευαστών και άλλους τέσσερις Οδηγών, με τον Sébastien Ogier στο τιμόνι. Έτσι το μικρό της Volkswagen έγραψε με χρυσά γράμματα και το δικό του όνομα στην παγκόσμια αγωνιστική ιστορία.

43 – Αυτές ήταν οι νίκες του Polo στο WRC από τους 53 συνολικά αγώνες στους οποίους συμμετείχε, με το ποσοστό νικών να είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό.

Advertisement

21,6 – Είναι οι ώρες που απαιτούνται για την κατασκευή ενός νέου Polo από την αρχή της διαδικασίας μέχρι να βγει το μοντέλο από τις πύλες του εργοστασίου.

7 – Είναι οι διαφορετικές επιλογές στον τομέα των μηχανικών συνόλων που έχει ο ενδιαφερόμενος στην διάθεσή του. Σε αυτές περιλαμβάνονται μοτέρ βενζίνης, πετρελαίου αλλά και κινητήρες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

80 – Είναι οι ίπποι που προσφέρει ο 1.000άρης MPI EVO βενζίνης αλλά και ο 1.6 TDI πετρελαίου που αποτελούν την βάση στις επιδόσεις του Polo και δίνουν έμφαση στην οικονομία.

200 – Είναι οι ίπποι της κορυφαίας σε επιδόσεις έκδοσης GTI χάρη στον ισχυρό δίλιτρο TSI που φέρει κάτω από το καπό του.

6 – Είναι οι εκδόσεις εξοπλισμού με τις οποίες είναι διαθέσιμες το μικρό της Volkswagen και έχουν ως εξής: Trendline, Comfortline, Highline, beats, R-Line και GTI.

8.182.900 – Είναι ο αριθμός που μπορούν να φτάσουν οι συνδυασμοί σε χρώματα και εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση.

5,6,7 – Είναι οι σχέσεις των κιβωτίων με τα οποία είναι διαθέσιμο το Polo. Οι πέντε σχέσεις αφορούν μόνο μηχανικό κιβώτιο, η έξι μηχανικό αλλά DSG και οι 7 αφορούν αποκλειστικά DSG κιβώτιο.

5 – Είναι τα αστέρια αξιολόγησης του Polo στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP σκοράροντας παράλληλα 96% στην προστασία των ενηλίκων και 85% στην προστασία των παιδιών.

4.053 – Είναι το μήκος της 6ης γενιάς Polo σε χιλιοστά. Με αυτό το μήκος το γερμανικό μικρό ξεπερνά το Golf 3ης γενιάς κατά 20 περίπου χλστ. αλλά και το προηγούμενο Polo κατά 81 χλστ.

94 – Είναι η διαφορά σε χιλιοστά στο μεταξόνιο μεταξύ 5ης και 6η γενιάς. Έτσι το μεταξόνιο φτάνει πλέον στα 2.564 χλστ. προσφέροντας σαφώς περισσότερους χώρους ειδικά για τους επιβαίνοντες που κάθονται στα πίσω καθίσματα.

350 – Είναι κατά προσέγγιση τα λίτρα του χώρου αποσκευών της 6η γενιάς που παρουσιάζονται αυξημένα κατά 25%, ήτοι 80 λίτρα έναντι του προηγούμενου μοντέλου.

13 – Είναι συνολικά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού με τα οποία μπορεί να εφοδιαστεί το Polo τα οποία έχουν ως εξής: Αdaptive Cruise Control, Speed Limiter, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking, Fatigue Detection (Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), Hill Start Assist (Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα), ESP με ABS, ASR, MSR, EDL και λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών και Σύστημα επιτήρησης πεζών. Παράλληλα το Polo είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που προσφέρεται από την βασική έκδοση με Multi Collision Brake.