Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Ένα μικρό με εξοπλισμό μεγαλύτερης κατηγορίας

Ελλάδα 7:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Polo: Ένα μικρό με εξοπλισμό μεγαλύτερης κατηγορίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

VW Polo: Ένα μικρό με εξοπλισμό μεγαλύτερης κατηγορίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Είναι προτεραιότητα για εσάς η ασφάλεια; Το VW Polo έχει τη λύση, όντας το μοναδικό μικρό μοντέλο στην κατηγορία του που εξοπλίζεται με στάνταρ το σύστημα Multi Collision Brake.

Advertisement
Advertisement

Το Polo έρχεται πλούσια εξοπλισμένο στον τομέα της ασφάλειας και υποβοήθησης και φέρει στην βασική του έκδοση έξι αερόσακους, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού, σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking (σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) και σύστημα επιτήρησης πεζών. Στον εξοπλισμό του Polo περιλαμβάνεται και σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών αλλά και σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα Hill Start Assist.

Το μοντέλο της VW φέρει παράλληλα στην βασική του έκδοση ESP με ABS, ASR, MSR, EDL και λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου αλλά και το προηγμένο σύστημα Multi Collision Brake. Το σύστημα Multi Collision Brake κάνει το Polo μοναδικό στην κατηγορία του καθώς είναι το μόνο που διαθέτει το εν λόγω σύστημα στην βασική κιόλας έκδοση.

Advertisement
Advertisement


Multi Collision Brake: Πώς λειτουργεί

To προηγμένο Multi Collision Brake είναι το ηλεκτρονικό σύστημα ενεργητικής ασφάλειας της Volkswagen που επεμβαίνει στο σύστημα πέδησης του Polo για να αποτρέψει ή να μειώσει τον αντίκτυπο μιας δεύτερης πρόσκρουσης στην περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει ήδη εμπλακεί σε ατύχημα. Αποτελεί άλλη μία προηγμένη τεχνολογία ασφάλειας της γερμανικής εταιρίας που βρήκε τον δρόμο της από τα πολυτελή αυτοκίνητα στα μικρότερα μοντέλα της αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την προσφερόμενη ασφάλεια.

Το προηγμένο σύστημα της VW επενεργεί αυτόματα στα φρένα του Polo, έπειτα από ατύχημα, ακόμη και αν ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν αντιδράσει. Έτσι μειώνει σημαντικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια δεύτερη σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο ή με αντικείμενα και υποδομές.

Advertisement

Σύμφωνα με έρευνα της VW περίπου το 25% όλων των τροχαίων που οδηγούν σε τραυματισμό είναι τροχαία που αφορούν πολλαπλές συγκρούσεις και το Multi Collision Brake έρχεται ακριβώς για να μειώσει αυτό το ποσοστό.

Δείτε το σύστημα σε λειτουργία στο βίντεο που ακολουθεί

Advertisement