Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision RS Concept: Το σπορ μέλλον της Skoda

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vision RS Concept: Το σπορ μέλλον της Skoda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision RS Concept: Το σπορ μέλλον της Skoda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα πρωτότυπα που θα δούμε στην επικείμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, είναι αναμφίβολα το Skoda Vision RS Concept.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Κι αυτό διότι το μοντέλο που αποκαλύφθηκε παρέα με το Kodiaq RS (δείτε το πατώντας εδώ) σε εκδήλωση… πρόγευση ενόψει της Έκθεσης στην Πόλη του Φωτός, υποδεικνύει τη σχεδιαστική κατεύθυνση που θα έχουν από εδώ και πέρα όλα το σπορ μοντέλα της μάρκας.

Και παράλληλα, αυτό το πρωτότυπο 5θυρο hatchback φημολογείται πως αποτελεί προπομπό για τον διάδοχο του Rapid. Ένας διάδοχος που θα είναι μεγαλύτερων διαστάσεων, αν αναλογιστεί κανείς πως το Vision RS Concept έχει μήκος 4,356m, ύψος 1,431, πλάτος 1,81 και μεταξόνιο στα 2,65.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα σπορ μοντέλο με ιδιαίτερο δυναμισμό και αξιοποίηση της αγωνιστικής κληρονομιάς της Skoda. Με εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα που περιλαμβάνουν LED προβολείς που χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικού μεγέθους μέρη, μυώδες καπό, νέου σχεδιασμού γρίλια με στελέχη από high-gloss black carbon, σπόιλερ από ανθρακονήματα και αεραγωγούς στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα. Την παράσταση κλέβει το κρυστάλλινο σήμα της μάρκας που μάλιστα φωτίζεται!

skoda-vision-rs-concept-c640

Κοιτώντας το Vision RS Concept από το πλάι, την παράσταση κλέβουν οι εντυπωσιακού σχεδιασμού 20άρες ζάντες αλουμινίου, που είναι ειδικά σχεδιασμένες με στόχο τη μείωση της οπισθέλκουσας και έχουν «καρδιά» από ανθρακόνημα. Οι χειρολαβές χάνονται στις θύρες, τα ανθρακονήματα επεκτείνονται και στους καθρέφτες ενώ η οροφή έχει κλίση, η οποία οδηγεί σε ένα επίσης ανθρακονημάτινο σπόιλερ.

Advertisement

Αυτό αλλά και ο διαχύτης κλέβουν την παράσταση ενώ από το ίδιο υλικό είναι και οι αεραγωγοί. Τα φωτιστικά σώματα είναι από κρύσταλλο Βοημίας ενώ το νέο χαρακτηριστικό των RS μοντέλων της Skoda, θα είναι η φωτεινή υπογραφή απ’ άκρη, σ’ άκρη, στο ύψος του προφυλακτήρα.

skoda-vision-rs-concept-e640tall

Advertisement

Το εν λόγω πρωτότυπο έχει θέσεις για τέσσερις, αν και στην έκδοση παραγωγής θα είναι πιο… πρακτικά τα πράγματα και θα μπορεί όπως λένε οι Τσέχοι να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες.

Γενικά το εσωτερικό είναι μινιμάλ χαρακτήρα, με μεγάλη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, γυάλινες και ανθρακονημάτινες λεπτομέρειες και γενικότερη σπορ αίσθηση.

skoda-vision-rs-concept-d640

Advertisement

Στα… αθέατα, η Skoda εφοδιάζεται το μοντέλο που προλογίζει τα μελλοντικά RS με plug-in hybrid σύστημα κίνησης. Αυτό αποτελείται από έναν TSI υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.5lt, απόδοσης 150 PS. Αυτός συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 75kW, με τη συνολική ισχύ να ανέρχεται στα 245 PS.

Τα 0-100 έρχονται σε 7.1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 210 km/h. Αυτά φυσικά, σε Sport Mode, καθώς το Vision RS Concept έχει τρία mode λειτουργίας, με τα άλλα δύο να είναι Normal και EV. Στο τελευταίο, υπόσχεται αυτονομία της τάξης των 70 χιλιομέτρων, αποκλειστικά με ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων – λιθίου 13 kWh. Η φόρτισή τους από μία οικιακή πρίζα θα επιτυγχάνεται εντός δυόμιση ωρών.

skoda-vision-rs-concept-a640