Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Ioniq!

Ελλάδα 21:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Ioniq!

ΝΕΑ

Video: Πλήρης αποκάλυψη για το Hyundai Ioniq!

ΝΕΑ

Η πανευρωπαϊκή πρεμιέρα του Ioniq έχει προγραμματισθεί για το σαλόνι της Γενεύης, όπου και θα παρουσιασθούν οι τρεις εκδοχές του… στο αμάξωμα του ενός: η υβριδική, η plug-in υβριδική και η πλήρως ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μετά από την σταδιακή αποκάλυψη, έφτασε η ώρα της δημοσίευσης ενός πλήρους σετ στοιχείων, όπου επιβεβαιώνεται πως το υβριδικό Ioniq έχει κάτω από το καπό του έναν 1.6 GDI βενζινοκινητήρα της σειράς Kappa, ισχύος 105 PS, που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα 43,5 PS και αντλεί ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Την μετάδοση αναλαμβάνει ένα κιβώτιο 6DCT (διπλού συμπλέκτη), ενώ η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 141 PS και η ροπή τα 27 kgm. Επίσης, υπάρχουν δύο προγράμματα κίνησης (Sport και Eco), ενώ αξιοσημείωτο είναι πως το Ioniq μπορεί να κινηθεί καθαρά με ηλεκτρική ενέργεια σε ταχύτητα έως 120 km/h.

Advertisement
Advertisement

Εδώ να πούμε πως η Hyundai έχει αποκαλύψει στοιχεία μόνο για την απλή υβριδική έκδοση, η οποία θα λανσαριστεί πρώτη στην αγορά και μέσα στο 2016. Το Ioniq αποσπά κολακευτικά σχόλια χάρη στην νεανική και σύγχρονη σχεδίασή του, ενώ ο αεροδυναμικός συντελεστής (0,24) είναι ένας από τους καλύτερους που έχουμε δει σε μοντέλο της κορεατικής εταιρίας. Στο εσωτερικό υπάρχει μοντέρνα άποψη με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και φυσικά οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα που υποστηρίζει τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων με πλήρη υποστήριξη για smartphone.

 

Advertisement

hyundai-ioniq-fresh-pics-vid-1