Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Nissan X-Trail (+video)

Ελλάδα 16:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Nissan X-Trail (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο Nissan X-Trail (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η τέταρτη γενιά του μεσαίου SUV έχει πιο μοντέρνα εμφάνιση, υιοθετεί την ολοκαίνουρια αρχιτεκτονική του ομίλου και θα προσφέρεται με το προηγμένο υβριδικό σύστημα της Nissan – Πότε έρχεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Στην αποκάλυψη του νέου Nissan X-Trail προχώρησε η Nissan στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Το μεσαίο της SUV βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Renault-Nissan-Mitsubishi, CMF-C, που «είδαμε» στο νέο Qashqai, έχει φρεσκαρισμένη εμφάνιση, αλλά και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες.

Σημειώνεται πως το μοντέλο που παρουσιάστηκε αφορά την αγορά της Κίνας, αλλά δεν αναμένεται να έχει διαφορές με την ευρωπαϊκή παραλλαγή του.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά, στο εμπρός μέρος υπάρχει μια ανασχεδιασμένη και μεγαλύτερη μάσκα με πιο διακριτικά χρωμιωμένα στοιχεία, τα φωτιστικά σώματα είναι πιο αιχμηρά, αλλά και τοποθετημένα σε ψηλότερο σημείο. Το προφίλ του μοντέλου παραμένει εν πολλοίς το ίδιο, ενώ στο πίσω μέρος η κύρια διαφορά αφορά τα πιο λεπτά φώτα. Τόσο οι ράγες οροφής όσο και η διακριτική αεροτομή παραμένουν, ενισχύοντας το off-road και δυναμικό λουκ του Nissan X-Trail αντίστοιχα.

Όπως και το μικρότερο αδερφάκι του, Qashqai, έτσι και το X-Trail θα προσφέρεται και με το υβριδικό σύστημα e-Power με έναν ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, μια μπαταρία και έναν βενζινοκινητήρα σε χρέη γεννήτριας για τη φόρτιση της τελευταίας.

«Η τεχνολογία e-Power της Nissan ενσωματώνει ένα 100% ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που προσφέρει άμεση επιτάχυνση, ομαλή επιβράδυνση και ησυχία παρόμοια με ένα EV. Παράλληλα η μπαταρία δεν φορτίζεται από εξωτερική πηγή, μιας και για την τροφοδοσία της φροντίζει, όταν είναι απαραίτητο, ένας βενζινοκινητήρας», αναφέρει η Nissan.

Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως ανακοίνωσε η Nissan, στην Κίνα το X-Trail θα προσφέρεται με τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα VC-Turbo, ο οποίος χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως “το ισχυρότερο θερμικό μοτέρ” που έχει κατασκευάσει. Πρόκειται για έναν κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης, ο οποίος βελτιστοποιεί τόσο την κατανάλωση καυσίμου όσο και την ισχύ, ενώ για να αναπτυχθεί απαιτήθηκαν 20 χρόνια. Επίσημα στοιχεία για ισχύ και ροπή δεν υπάρχουν, δημοσιεύματα, όμως, κάνουν λόγο για 201 PS και 300 Nm αντίστοιχα.

Advertisement

Περαιτέρω πληροφορίες για το μοντέλο δεν έχουμε, όπως, όμως είναι γνωστό, η νέα αρχιτεκτονική CMF-C ενσωματώνει μια νέα μπροστινή ανάρτηση, πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης και πιο δυναμική οδική συμπεριφορά. Το μοντέλο θα συνεχίσει να διατίθεται προαιρετικά και ως 7θέσιο, αλλά με λελογισμένες διαστάσεις που δεν θα αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία στάθμευσης.

Το νέο Nissan X-Trail θα λανσαριστεί στην Κίνα στο δεύτερο μισό του 2021, ενώ στην Ευρώπη –άρα και Ελλάδα- το περιμένουμε το καλοκαίρι του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Nissan Leaf ξεπέρασε το εμβληματικό Bluebird στην Ευρώπη
Η Captain Marvel μας παρουσιάζει τη… νέα Nissan (video)
Δοκιμή: Nissan LEAF e+ 62 kWh – Με 528 χλμ. αυτονομία