Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Fiat Panda ανανεώνεται και αποκτά νέα έκδοση Sport

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Fiat Panda ανανεώνεται και αποκτά νέα έκδοση Sport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Fiat Panda ανανεώνεται και αποκτά νέα έκδοση Sport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το δημοφιλές αυτοκίνητο πόλης διατίθεται και στη νεανική έκδοση Sport, ενώ ενσωματώνει ήπια υβριδική τεχνολογία, υποσχόμενο μειωμένες εκπομπές ρύπων και μετριασμό της κατανάλωσης.

Advertisement
Advertisement

Σαράντα χρόνια ζωής συμπληρώνει το Fiat Panda, ένα εκ των πιο εμβληματικών μοντέλων της εταιρείας από το Τορίνο. Στο πλαίσιο αυτό, η Fiat γιορτάζει το εν λόγω γεγονός παρουσιάζοντας την πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του αυτοκινήτου πόλης, παράλληλα με μια σπορ έκδοσή του.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, το μοντέλο έχει βασιστεί στο τρίπτυχο “οικονομία-τεχνολογία-διασκέδαση” ενσωματώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού της.

Fiat Panda City Life

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ευχάριστο… πονοκέφαλο καθώς καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στις εξής 5 εκδόσεις: Panda, City Life, Sport, City Cross and Cross. Παράλληλα, το ανανεωμένο Fiat Panda συνιστά το μοναδικό μοντέλο στην αγορά που διατίθεται σε υβριδική, βενζινοκίνητη (4×4), CNG και LPG εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της γκάμας φιγουράρει η ήπια υβριδική. Το κινητήριο σύνολο απαρτίζεται από τον 3κύλινδρο 1000αρη FireFly βενζινοκινητήρα των 70 ίππων και μια μίζα/γεννήτρια BSG (Belt-Integrated Starter Generator), η οποία εξυπηρετεί την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση και τον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου χωρητικότητας 11 ah.

Σύμφωνα με τη Fiat, το mild hybrid σύστημα προσφέρει 30% λιγότερες εκπομπές CO2 και σημαντικό μετριασμό της κατανάλωσης συγκριτικά με τον κινητήρα 1.2 69hp Fire. Σημειώνεται πως η κίνηση μεταδίδεται μέσω ενός βελτιωμένου 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Advertisement

Σχεδιαστικά, το Fiat Panda διακρίνεται, μεταξύ άλλων, για τους νέους μπροστινούς προφυλακτήρες και τις ανασχεδιασμένες ζάντες. Στο εσωτερικό δεσπόζει ένα νέο σύστημα πολυμέσων (ψηφιακή οθόνη 7’’) με δυνατότητα υποστήριξης συσκευών τόσο Android όσο και Apple.

Advertisement

Οι νέες πινελιές, ακόμη, αφορούν τις αναβαθμισμένες ταπετσαρίες, μια διευρυμένη παλέτα χρωμάτων, καθώς και τη χρήση ανακυκλωμένου ξύλου για τη σύνθεση μέρους του πίνακα οργάνων.

Σχετικά με την έκδοση Sport, η οποία κάνει… γκελ στις νεανικές ηλικίες, αυτή ενσωματώνει ζάντες 16’’ διπλού τόνου, λογότυπα “Sport”, ενώ διατίθεται, προαιρετικά, και με μαύρη οροφή.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Το υβριδικό Fiat 500 με τιμή κάτω από τα 12.000 ευρώ

To Fiat 500 θα αποκτήσει και τρίτη πλαϊνή πόρτα

Θα μπορούσε να είναι το Fiat 500XL