Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Fiat 500 θα αποκτήσει τρίτη πλαϊνή πόρτα

Ελλάδα 1:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Fiat 500 θα αποκτήσει τρίτη πλαϊνή πόρτα

ΝΕΑ

Το Fiat 500 θα αποκτήσει τρίτη πλαϊνή πόρτα

ΝΕΑ

Προτού καταλαγιάσει η σκόνη από την παρουσίαση του ηλεκτρικού Fiat 500, η ιταλική μάρκα υιοθετεί μια πρωτοβουλία που εγείρει ερωτήματα

Advertisement
Advertisement

Το Fiat 500 διατηρεί μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης συνιστώντας την ενσάρκωση της ιταλικής φινέτσας. Αυτή αποτυπώνεται σε υπερθετικό βαθμό και στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό «500αράκι», το οποίο παρουσιάστηκε μόλις πρόσφατα.

Προτού, όμως, καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, η μάρκα από το Τορίνο, φαίνεται αποφασισμένη να προσθέσει δίπλα στις cabrio και hatchback εκδόσεις αμαξώματος και μία ακόμη που θα ενσωματώνει μια… τρίτη πλαϊνή πόρτα.

Το μοντέλο θα φέρει «ηλεκτρική ψυχή», ενώ ο εξοπλισμός του με μια επιπρόσθετη πόρτα εκτιμάται πως θα παραχωρεί πιο εύκολη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Fiat-500-electric-laprima-b1000x600

Όπως διευκρινίζει το Autonews, η τρίθυρη εκδοχή θα διατεθεί στις αρχές του 2021. Η νέα θύρα θα τοποθετείται στα δεξιά «πλευρά», θα προσδίδει επιπλέον 30 kg βάρους στο μοντέλο, ενώ θα εφάπτεται στην B-pillar (κολώνα που βρίσκεται ανάμεσα στα εμπρός και πίσω καθίσματα).

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως το μοντέλο θα φέρει την ονομασία “Trepiuno” -ελληνιστί “τρία + ένα” – η οποία έλκει την καταγωγή της από το πρωτότυπο όχημα Trepiuno 2004.

Το ηλεκτρικό Fiat 500

Advertisement

Αναφορικά με το νεότευκτο ηλεκτρικό Fiat 500, αυτό έχει αναπτυχθεί με έμφαση στον χρόνο φόρτισης και την αυτονομία. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου φέρουν χωρητικότητα 42 kWh και παρέχουν αυτονομία 320 km (βάσει WLTP), ενώ για την παροχή 50 χιλιομέτρων αυτονομίας τα 5 λεπτά φόρτισης κρίνονται αρκετά.

Δια της χρήσης ταχυφορτιστή, οι μπαταρίες μπορούν να φορτίσουν στο 80% σε μόλις 34 λεπτά ενώ δίνεται η δυνατότητα φόρτισης με συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα.

Advertisement

Ο κινητήρας έχει ισχύ 118 ίππους, η τελική αντιστοιχεί σε 150 km/h, η ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 km/h απαιτεί 9 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-50 km/h 3,1 δευτερόλεπτα.

Fiat-500-electric-laprima-a1000x600

Δείτε επίσης: 

Advertisement

Θα μπορούσε να είναι το Fiat 500XL

Ένα Fiat Tipo για “αντι Qashqai”

Νέες εκδόσεις Fiat Professional Ducato