Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επετειακό Golf GTI με τους 290 ίππους

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επετειακό Golf GTI με τους 290 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το επετειακό Golf GTI με τους 290 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Volkswagen δεν ξεχνά τα 40ά γενέθλια του θρυλικού της GTI και παρουσιάζει μία ακόμη επετειακή του έκδοση. Το προσθιοκίνητο Golf GTI Clubsport βασίζεται στο ομώνυμο πρωτότυπο και σε σχέση με το «απλό» GTI διαφέρει τόσο οπτικά όσο και κάτω από το καπό. Η γερμανική μάρκα είχε παρουσιάσει ανάλογες εκδόσεις και στα 20ά, 25α, 30ά και 35α γενέθλια του σπορ hatch.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Κινητήρας είναι ο γνωστός 2.0 TSI, όμως οι επεμβάσεις που έχει δεχτεί βελτιώνουν την ισχύ του κατά 35 PS (σε σχέση με την έκδοση Performance), ανεβάζοντάς την στα 265 PS. Όταν ο οδηγός πατήσει με δύναμη το γκάζι και για περιορισμένο χρονικό διάστημα – περίπου 10 sec – η λειτουργία boost αυξάνει την απόδοση του turbo κινητήρα στα 290 PS.

Advertisement
Advertisement

Το Golf GTI Clubsport ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 6 sec με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σε 5,9 sec με το προαιρετικό DSG, ανάλογου αριθμού σχέσεων. Η τελική ταχύτητα φθάνει αντίστοιχα τα 250 και 249 km/h. Όσο για την κατανάλωση, η Volkswagen ανακοινώνει s 6,9 lt/100 km (160 g/km) με το μηχανικό κιβώτιο και 6,7 lt/100 km (155 g/km) με το αυτόματο.

Οι επεμβάσεις στο αμάξωμα εντοπίζονται στο νέο εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τον πίσω διαχύτη και την μεγαλύτερη πίσω αεροτομή. Ένα από διαθέσιμα χρώματα είναι το λευκό των φωτογραφιών, με την μαύρη οροφή να δημιουργεί έντονη αντίθεση. Οι στάνταρ τροχοί έχουν διάμετρο 18 ιντσών, ενώ προαιρετικά το Golf GTI Clubsport μπορεί να παραγγελθεί και με 19άρες (αποκλειστικής σχεδίασης και στις δύο περιπτώσεις). Σπορ καθίσματα με κόκκινες ραφές, μαύρος επιλογέας ταχυτήτων σε στιλ «μπαλάκι του γκολφ», τιμόνι με επένδυση από αλκαντάρα κ.α. είναι οι «πινελιές» στην καμπίνα των επιβατών.