Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το εκρηκτικό Audi RS Q8 πατάει γκάζι (video)

Ελλάδα 4:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το εκρηκτικό Audi RS Q8 πατάει γκάζι (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το εκρηκτικό Audi RS Q8 πατάει γκάζι (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ολοκαίνουριο RS Q8 αποτελεί το πιο ισχυρό SUV Coupe που έχει δημιουργήσει ποτέ η Audi Sport και στο video που σας παραθέτουμε επιδεικνύει τις αρετές του!

Advertisement
Advertisement

Η κορωνίδα της σειράς Q συνδυάζει την ευελιξία ενός SUV, τη γοητεία ενός premium coupe και φυσικά τη δύναμη ενός μοντέλου RS. Πόση δύναμη; Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας 4λιτρος V8 Twin Turbo κινητήρας βενζίνης, που συνεργάζεται με ένα 48volt ήπιο-υβριδικό σύστημα.

O TFSI του RS Q8 προσφέρει απλόχερα 600 PS και 800 Nm ροπής ανάμεσα στις 2.200 και τις 4.500 στροφές/λεπτό. Τα 0-100 χιλιόμετρα/ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 σε 13.7! Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα/ώρα.

Η δύναμη αυτή περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων ενώ το σύστημα quattro στέλνει το 60% της κίνησης στους πίσω τροχούς και το 40% προς τα εμπρός, (αντιδρά σαν πισωκίνητο).

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το σύστημα μπορεί να στείλει μέχρι και το 85% της δύναμης προς τα πίσω ή έως και 70% στους εμπρός τροχούς, εάν το απαιτούν οι συνθήκες. Βέβαια ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα με ένα κουμπί και να επιβάλει την δική του κατανομή της δύναμης. Το πακέτο συμπληρώνουν η ενεργητική αερανάρτηση, η τετραδιεύθυνση, οι ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι, το torque vectoring και τα κεραμικά φρένα.

Απολαύστε το Audi RS Q8 στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Στην Ελλάδα τα νέα «όπλα» της Audi (+τιμές)
Audi: Ρεκόρ όλων των εποχών το Νοέμβριο
Audi RS Q8: Ένα SUV με καρδιά RS