Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα τα νέα όπλα της Audi (+τιμές)

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην Ελλάδα τα νέα όπλα της Audi (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα τα νέα όπλα της Audi (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Ανακοινώθηκαν οι τιμές στη χώρα μας των νέων Audi RS Q3 και RS 6, τα οποία έρχονται με 400 και 600 ίππους αντίστοιχα, για να προσφέρουν «καυτές» επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με το νέο Audi RS Q3 – και το «αδερφό» RS Q3 Sportback, η νέα κορυφαία έκδοση του Q3 χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον 2.5λιτρο 5κύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης των 400 ίππων της μάρκας, ο οποίος συνδυάζεται στάνταρ με 7άρι αυτόματο κιβώτιο S tronic.

Το «παρών» δίνει και η τετρακίνηση quattro, ενώ ενισχυμένα έρχονται τα φρένα, η ανάρτηση και οι τροχοί (στάνταρ με «20άρες» ζάντες). Από πλευράς επιδόσεων, για το 0-100 km/h τα νέα RS Q3 και RS Q3 Sportback απαιτούν μόνο 4.5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h (280 km/h με την προαιρετική άρση του κόφτη).

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση του νέου Audi RS 6 Avant, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά εκρηκτικό νέο μοντέλο, αφού η γερμανική μάρκα έχει τοποθετήσει τον 4λιτρο V8 twin-turbo των 600 ίππων ισχύος και 800 Nm ροπής, προσφέροντάς του 0-100 km/h αντίστοιχο αυτού supercar (3.6 sec).

Σημειώστε ότι ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και μια 48-Volt μπαταρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα «ήπιο» υβριδικό σύστημα κίνησης που φροντίζει να… αποφορτίζει κατά περίπτωση το μοτέρ μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, το νέο Audi RS 6 Avant εκτός των σπορ επεμβάσεων σε εμφάνιση και εσωτερικό, περιλαμβάνει επιπλέον στάνταρ ενεργή RS αερανάρτηση, σπορ τιμόνι με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση, τετρακίνηση quattro και τετραδιεύθυνση, αλλά και στάνταρ 21 ιντσών τροχούς, καθώς και μεγαλύτερα φρένα.

Τιμολογιακά, στη χώρα μας τα νέα Audi RS Q3 και RS Q3 Sportback κοστίζουν 96.450 ευρώ και 99.950 ευρώ αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά στο νέο Audi RS 6 Avant, εδώ το κόστος είναι 158.300 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο κοστίζει η BMW M8 Gran Coupe στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα το Audi SQ8 των 435 ίππων (+τιμή)

Advertisement

Πόσο κοστίζει στη χώρα μας το νέο Ford Focus Active X Vignale;