Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ατενίζοντας το υβριδικό Renault Arkana (+video)

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ατενίζοντας το υβριδικό Renault Arkana (+video)

ΝΕΑ

Ατενίζοντας το υβριδικό Renault Arkana (+video)

ΝΕΑ

Η Renault ενδίδει στη νέα τάση για κατασκευή SUV με coupe χαρακτήρα και συγκεντρώνει εγκωμιαστικά σχόλια.

Advertisement
Advertisement

Εντός του πρώτου μισού του 2021 αναμένεται το λανσάρισμα του Renault Arkana στην ευρωπαϊκή αγορά, με τη γαλλική μάρκα να ανακοινώνει πως θα διατίθεται αποκλειστικά ως υβριδικό.

Το μοντέλο εφοδιάζεται από τον υβριδικό κινητήρα Ε-Tech, ο οποίος αποτελεί απότοκο της συσσωρευμένης εμπειρίας της Renault πάνω στα ηλεκτροκίνητα, συμβατικά οχήματα, αλλά και από τη Formula 1. Συγκεκριμένα, είναι ο ίδιος με του Clio και απαρτίζεται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ 1,6 λίτρων, δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα πολύ-λειτουργικό κιβώτιο ταχυτήτων και μια μπαταρία 1,2 kWh.

Παράλληλα, στη βάση της γκάμας συναντώνται οι TCe 140 και ΤCe 160 με τον 4κύλινδρο κινητήρα των 1,3 λίτρων, απόδοσης 140 και 160 ίππων αντίστοιχα. Σημειώνεται πως συνδυάζονται με σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας παρέχοντας χαμηλή κατανάλωση και μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Κατά την αποκάλυψή του μοντέλου, το Arkana συγκέντρωσε πληθώρα εγκωμιαστικών σχολίων, με τους περισσότερους να επιδοκιμάζουν την απόφαση της Renault να «ενδώσει» στη νέα τάση για κατασκευή SUV με coupe χαρακτήρα.

Με μια πρώτη ματιά στη σιλουέτα του αυτοκινήτου είναι καταφανείς οι αισθητικές αναφορές στα Megane, Kadjar και Scenic και Captur. Αν, ωστόσο, αναζητήσουμε κάποιο σημείο αναφοράς, αυτό είναι το Clio, με το οποίο μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα (CMF-B modular).

Advertisement

Μεγάλα, σχεδιαστικά όπλα στη φαρέτρα του μοντέλου συνιστούν οι μπροστινοί κεντρικοί προβολείς σε σχήμα “C”, οι ρέουσες γραμμές που συνθέτουν το προφίλ του και η λεπτή LED λωρίδα που ενώνει τα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η οθόνη των 9,3 ιντσών που αφορά το σύστημα infotainment, καθώς και το ψηφιακό cockpit που αποτυπώνεται σε 10,2 ίντσες. Αμφότερες οι οθόνες αφορούν την κορυφαία έκδοση.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Δοκιμή Renault Kadjar 1.3 TCe EDC 

Advertisement

Θα θέλαμε αυτά τα Renault & Dacia;

Dacia Spring: Έρχεται το ηλεκτρικό των 10.000 ευρώ