Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα παραδίδεται το ανανεωμένο Tesla Model S;

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πότε θα παραδίδεται το ανανεωμένο Tesla Model S;

ΝΕΑ

Πότε θα παραδίδεται το ανανεωμένο Tesla Model S;

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Tesla είναι από το πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Tesla Model S, έχει αλλαγές -αναμενόμενα όχι ριζικές- στην εξωτερική του εμφάνιση, στην τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο εσωτερικό του, καθώς και στο σύστημα πρόωσής του. Ταυτόχρονα έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική του -ακόμα και οι ζάντες τους είναι κατάλληλα μελετημένες- με αποτέλεσμα ο συντελεστής οπισθέλκουσάς του (Cd) να είναι μόλις 0,208, τιμή κορυφαία και συγκρίσιμη άμεσα με την αντίστοιχη της Mercedes EQS.

Στο τεχνικό κομμάτι, η βασική έκδοση, που λέγεται απλά Model S, κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που επιτρέπουν την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δλ, με την αυτονομία να ανέρχεται σε 652 χλμ.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία έκδοση είναι η Model S Plaid, με τρία ηλεκτρικά μοτέρ και αυτονομία 637 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 322 χλμ./ ώρα, και ο χρόνος που απαιτείται για το 0-100 χλμ./ώρα είναι μόλις 2,1 δευτερόλεπτα.

Δίχως να δίνει επαρκείς πληροφορίες, η Tesla ανακοινώνει αναβαθμίσεις στην αρχιτεκτονική της μπαταρίας, για ταχύτερη φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι σύμφωνα με τον Elon Musk, το νέο Model S θα μπορεί να εξασφαλίσει 300 χλμ. εντός μόλις 15 λεπτών φόρτισης.

Advertisement

Μάλιστα, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα σε δριμείες χειμερινές συνθήκες, χάρη σε κάποιες βελτιώσεις στην αντλία θερμότητας, που επιτρέπουν τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας από τη μπαταρία.

Από κει και πέρα υπάρχουν νέα ηχομονωτικά υλικά που υπόσχονται μείωση  των θορύβων στο εσωτερικό, όπου πλέον κυριαρχεί ένα νέο τιμόνι “yoke”. Πίσω από αυτό, συνεχίζει να έχει θέση ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3”, ενώ στα δεξιά του υπάρχει πλέον μια οριζόντια οθόνη αφής 17”.

Advertisement

Μια τρίτη οθόνη βρίσκεται στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας και προορίζεται για την ψυχαγωγία των πίσω επιβατών, και συγκεκριμένα για video games μέσω ασύρματων χειριστηρίων.

Το «παρών» δίνει και ένα ηχοσύστημα 22 ηχείων, 960-watt με ενεργή μείωση θορύβων όπως και η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης για smartphone.

Advertisement

Το ανανεωμένο Tesla Model S έχει αναρτηθεί και στην ελληνική ιστοσελίδα της εταιρείας, χωρίς όμως να ανακοινώνονται οι τιμές των εκδόσεων. Όπως αναφέρει η Tesla, «η τελική τιμή και οι επιλογές θα οριστικοποιηθούν καθώς πλησιάζει η παράδοση».

Κάτι που αναμένεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να γίνει στις αρχές του 2023. Αν και το πιο πιθανό είναι η ημερομηνία παράδοσης στην πράξη να έρθει πιο κοντά και η διάρκεια αναμονής να διαμορφώνεται τελικά στους 8 με 10 μήνες από τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απρόσεκτος οδηγός «πέταξε» με Tesla Model S και 6 παιδιά επιβάτες (+video)
Οδηγός διορθώνει το Tesla Model Y την τελευταία στιγμή (+video)
Η Mercedes κέρδισε την Tesla στην αυτόνομη οδήγηση