Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίσως το πιο όμορφο αυτοκίνητο των ΗΠΑ δημοπρατείται

Ελλάδα 21:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίσως το πιο όμορφο αυτοκίνητο των ΗΠΑ δημοπρατείται

ΝΕΑ

Ίσως το πιο όμορφο αυτοκίνητο των ΗΠΑ δημοπρατείται

ΝΕΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Auburn 851 Supercharged Boattail Speedster είναι ένα από τα ωραιότερα αυτοκίνητα της εποχής του, αν όχι όλων των εποχών και αποτελεί κορυφαία στιγμή του αμερικανικού σχεδιασμού αυτοκινήτων από την εποχή πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιασμένο από τον θρυλικό Gordon Buehrig, το Auburn Speedster είναι ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα γρήγορο χάρη στον οκτακύλινδρο κινητήρα 4,6 λίτρων απόδοσης 150 ίππων.

Το Auburn 851 Supercharged Speedster κυκλοφόρησε το 1934 ως διάδοχος του Speedster 125. Το αμάξωμά του, σχεδιαστικά φέρει την υπογραφή του «θρύλου» της εποχής στον τομέα, Gordon Buehrig. Το υπερτροφοδοτούμενο Speedster 851 ήταν ικανό να ξεπεράσει τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα και κάθε αυτοκίνητο έφερε μια μεταλλική πλάκα στο ταμπλό που «εγγυόταν» την ικανότητά του αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η δεκαετία του 1930 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ιδιαίτερα για εκείνους που έφτιαχναν πολυτελή αυτοκίνητα υψηλών προδιαγραφών. Η μεγάλη οικονομική ύφεση έχει προκαλέσει εκτεταμένη καταστροφή και πολλές εταιρείες αυτοκινήτων δεν επέζησαν. Το Auburn Speedster 851 που παρουσιάστηκε μέσα στη δίνη της οικονομικής αυτής καταστροφής, κατάφερε να σημειώσει περίπου 150 πωλήσεις.

Η εταιρεία λειτούργησε για 4 χρόνια, μέχρι το 1937 που χρεοκόπησε. Το Auburn Eight Supercharged Speedster, πιο γνωστό απλά ως Speedster 851 ή απλά ως Auburn Boattail, κυκλοφόρησε το 1934 με τον τίτλο του «αριστουργήματος» σε ότι έχει να κάνει με το σχεδιασμό του. Οι γραμμές του αμαξώματός του και ιδιαίτερα αυτές του πίσω μέρους, άφηναν να εννοηθεί η ικανότητά του στην επίτευξη υψηλών ταχυτήτων.

Advertisement

Το αυτοκίνητο επανήλθε στο προσκήνιο με την τηλεοπτική σειρά «Remington Steele» του 1984, όπου ο πρωταγωνιστής (Pierce Brosnan) το οδηγούσε σε πολλά επεισόδια. Το συγκεκριμένο που έχουμε στις φωτογραφίες μας εδώ, θα διατεθεί σε δημοπρασία από την RM Sotheby’s και η τιμή που υπολογίζεται πως θα φτάσει, κυμαίνεται από τα 600.000 έως τα 780.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για 1 από τα 125 Intermeccanica Indra
Δημοπρασία για την υπέροχη Bugatti Type 57C Atalante Coupe του 1938
H συντήρηση της Bugatti Chiron Pur Sport τρομάζει και κροίσους

 

 

Advertisement