Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος του Leon FR από τη Hyundai!

Ελλάδα 0:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο αντίπαλος του Leon FR από τη Hyundai!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο αντίπαλος του Leon FR από τη Hyundai!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έστω και με καθυστέρηση ετών, η Hyundai εισέρχεται στην κατηγορία των καυτών μικρομεσαίων hatch, παρουσιάζοντας το i30 Turbo με ισχύ 186 PS. Με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.6 κάτω από το καπό και 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, η νέα έκδοση θα αντιμετωπίσει μοντέλα όπως το Leon FR 180 PS. Ο κινητήρας προέρχεται από το Veloster και υπολείπεται κατά 18 PS αυτού που έχει τοποθετηθεί στο Kia cee’d GT.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το i30 Turbo αποτελεί μέλος της ανανεωμένης γκάμας του μικρομεσαίου Hyundai, με φρέσκια εμφάνιση, πλουσιότερο εξοπλισμό και αναβαθμισμένους κινητήρες ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6. Ειδικότερα, το i30 Turbo ξεχωρίζει από τη μαύρη γρίλια στη μάσκα, τους προφυλακτήρες με τις κόκκινες λεπτομέρειες, τα διαφορετικά φώτα ημέρας LED, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τις 18άρες ζάντες. Η καμπίνα των επιβατών έχει εξοπλιστεί με sport καθίσματα, διαφορετικό πίνακα οργάνων, αλουμινένια πεντάλ, κόκκινες ραφές στο δερμάτινο τιμόνι, κόκκινο επιλογέα ταχυτήτων.

Ο 1.6 T-GDI εμφανίζει μέγιστη ροπή 27 kgm (από τις 1.500 έως τις 4.500 rpm), η οποία περνά στους εμπρός τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Για τις συμβατικές εκδόσεις του ανανεωμένου i30, με τον 1.6 diesel και τον ατμοσφαιρικό 1.6 βενζίνης, υπάρχει η επιλογή και του 7τάχυτου DCT, διπλού συμπλέκτη. Πίσω πάλι στο i30 Turbo, η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 8 sec και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 219 km/h. Όσο για κατανάλωση και ρύπους, είναι αντίστοιχα 7,3 lt/100 km και 169 g/km. Η πιο οικονομική έκδοση του ανανεωμένου i30 είναι αυτή με τον 1.6 diesel 110 PS, με 3,6 lt/100 km και 94 g/km.

Advertisement
Advertisement

Παρακολουθήστε σε ένα video διάρκειας 7 λεπτών μία σύνοψη όσων έγιναν κατά την παρουσίαση των νέων μοντέλων της Hyundai.