Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Kia K8: Με premium εσωτερικό και 300 ίππους

Ελλάδα 1:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Kia K8: Με premium εσωτερικό και 300 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Kia K8: Με premium εσωτερικό και 300 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο σεντάν της Kia εκπέμπει μια πολυτελή αύρα και υπηρετεί ευλαβικά το δίπτυχο «δυναμισμός – άνεση».

Advertisement
Advertisement

Μετά από τη δημοσίευση των επίσημων φωτογραφιών για την εμφάνιση του νέου Kia K8, η νοτιοκορεατική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σεντάν.

Ξεκινώντας από το μηχανικό σκέλος, υπάρχουν τέσσερις (4) επιλογές αποδοτικών κινητήρων. Στη βάση φιγουράρει ένας 1.600αρης βενζίνης (T-GDI), ενώ στα μεσαία στρώματα της γκάμας βρίσκεται ένας 4κύλινδρος 2.500 κ.εκ. άμεσου ψεκασμού (GDi) των 198 PS και 248 Nm ροπής.

Η ισχυρότερη έκδοση «φορά» έναν τελευταίας γενιάς άμεσου ψεκασμού Smartstream 3,5 λτ. ο οποίος παράγει 300 ίππους και 359 ροπής. Σημειώνεται πως ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και σε έκδοση υγραερίου με απόδοση 240 PS και 314 Nm.

Advertisement
Advertisement

Τόσο ο 2.500αρης όσο και ο 3.500αρης συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων. Σημειώνεται πως η ισχυρότερη έκδοση της γκάμας ενσωματώνει προηγμένο σύστημα τετρακίνησης.

Όπως αναφέρει η Kia, έμφαση δόθηκε στη σύζευξη επιδόσεων και άνεσης, κάτι το οποίο εξυπηρετεί το set-up της ανάρτησης. Μπροστά ενσωματώνονται γόνατα McPherson, ενώ στον πίσω άξονα πολλαπλοί σύνδεσμοι.

Advertisement

Για τις άνετες και ήσυχες μετακινήσεις, παράλληλα, φροντίζουν και κάποια ενισχυμένα ηχομονωτικά υλικά – συμπεριλαμβανομένης μιας τριπλής υάλωσης στα παράθυρα –  τα οποία εμποδίζουν την εισβολή ανεπιθύμητων ήχων στην καμπίνα.

Advertisement

Το εσωτερικό εκπέμπει μια premium και μοντέρνα αύρα χάρη στον ιδιαίτερα πλούσιο διάκοσμο. Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια κυρτή οθόνη 12 ιντσών –πρώτη σε μοντέλο Κia-  ενώ πίσω από το τιμόνι υπάρχει ένας ισομεγέθης πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Ο οδηγός κάθεται σε ένα «έξυπνο» εργονομικό κάθισμα με την ονομασία “Ergo Motion Seat” το οποίο προσαρμόζεται ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης. Επί παραδείγματι όταν ενεργοποιηθεί το προφίλ οδήγησης Sport ή το Kia K8 κινείται σε ταχύτητα άνω των 130 χλμ., τότε η θέση οδήγησης χαμηλώνει και παρέχεται ενισχυμένη πλευρική στήριξη.

Το νέο Kia K8, τέλος, ενσωματώνει μια πλήρη δέσμη συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων συναντάμε: Forward Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Assist , Highway Driving Assist 2, Reverse Parking Collision-Avoidance Assist και Reverse Parking Collision-Avoidance Assist.

Advertisement

Η εμπορική διαδρομή του μοντέλου θα εκκινήσει από την Κορέα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:
Δοκιμή: Νέο Kia Stonic 1.0Τ 120 PS 7DCT 48V
Kia: Πέτυχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία της
Με τολμηρή σχεδίαση το νέο Kia Niro