Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia K8: Οι επίσημες εικόνες του νέου Sedan αντικαταστάτη του Cadenza

Ελλάδα 12:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia K8: Οι επίσημες εικόνες του νέου Sedan αντικαταστάτη του Cadenza

ΝΕΑ

Kia K8: Οι επίσημες εικόνες του νέου Sedan αντικαταστάτη του Cadenza

ΝΕΑ

Η Kia προωθεί τα μεγάλα sedan (K7 (με το όνομα Cadenza) στη Βόρεια Αμερική και μάλιστα έχει έτοιμη και την εξέλιξή του (K8) για να μπεί στην κατηγορία των μεγάλων sedan.

Advertisement
Advertisement

Το K8 είναι μεγαλύτερο και πιο εξελιγμένο από το K7/Cadenza. Μιλώντας για το μέγεθος, το «κομψό και φουτουριστικό σπορ sedan» όπως περιγράφεται από την Kia έχει μήκος 5,15 μέτρα

Το K8 είναι το πρώτο προϊόν της Kia που αποκαλύπτεται μετά την πρόσφατη αλλαγή σήματος/λογοτύπου. Ο σχεδιασμός του είναι διακριτικός και αντιπροσωπεύει μια τεράστια αλλαγή από το K7/Cadenza, το οποίο, κυκλοφόρησε πριν από λιγότερο πέντε χρόνια.

Το σχήμα του K8 έχει πολλά να δείξει από την άποψη του σχεδιασμού, από τη γραμμή οροφής fastback-esque έως την μπροστινή μάσκα «μύτη τίγρης» χωρίς πλαίσιο. Η τελευταία έχει ένα ενδιαφέρον μοτίβο δικτυωτού πλέγματος που μοιάζει με σχήμα διαμαντιού. Εξίσου ξεχωριστό είναι τα κομμάτια στον μπροστινό προφυλακτήρα, που φιλοξενούν τα φώτα ημέρας LED. Στο πίσω μέρος, το νέο sedan της Kia είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που έχει τη φωτεινή μπάρα πλήρους πλάτους, απλώνεται πάνω από τα φτερά σε σχήμα Υ.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος υπάρχει ένα κομμάτι χρώμιο που ξεκινά από τα LED φώτα ημέρας και συνεχίζει κάτω από τις πόρτες πριν τελειώσει στην κάτω γωνία των πίσω φωτιστικών. Όπως και στο τελευταίο SUV, Kia Sorento , η πίσω κολόνα φιλοξενεί ένα μεταλλικό στολίδι, ακριβώς πάνω από το σημείο ανεφοδιασμού.

Αυτή είναι απλώς μια προεπισκόπηση του K8 καθώς η Kia θα δημοσιεύσει εσωτερικές εικόνες και τεχνικές προδιαγραφές αργότερα. Προς το παρόν στην αγορά υπάρχει το Cadenza. Η απόφαση της Kia να αντικαταστήσει το K7 με ένα μεγαλύτερο, πιο αναβαθμισμένο προϊόν μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν το K9 / K900 εξακολουθεί να έχει μέλλον στην γκάμα της εταιρείας, δεδομένου ότι οι πωλήσεις του δεν ήταν καλές. Υπάρχει επίσης η μάρκα πολυτελείας Genesis που πρέπει να ληφθεί υπόψη και δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε αν το Hyundai Motor Group σκέφτεται τον κίνδυνο αλληλεπικάλυψης μεταξύ όλων αυτών των sedan. Ένας τρόπος για να ξεχωρίσει το επόμενο K9 θα είναι να κυκλοφορήσει μόνο ως ηλεκτρικό για την μάρκα Kia.