Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e με 245 ίππους

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e με 245 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέο Audi A3 Sportback 45 TFSI e με 245 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η εταιρεία από το Ίνγκολσταντ πλαισιώνει το plug-in υβριδικό 40 TFSI e με μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση, η οποία, παράλληλα, φέρει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του Plugin υβριδικού Audi A3 Sportback 40 TFSI e, η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει και την ισχυρότερη εκδοχή του μοντέλου με την κωδική ονομασία “45 TFSI e”.

Κάτω από το καπό συναντάται ο ίδιος βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων ο οποίος αποδίδει 150 ps και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα των 110 ίππων.

Το μοντέλο επωφελείται από επιπλέον 41 ps και 50 Nm ροπής, συγκριτικά με το 40 TFSI e (204 ps), ενώ το για την κίνηση των εμπρός τροχών φροντίζει ένα 6τάχυτο κιβώτιο S tronic. Η συνδυαστική ισχύς αντιστοιχεί σε 245 ps και 400 Nm ροπής, η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση ολοκληρώνεται σε 6,8 sec και η τελική αγγίζει τα 232 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό μοτέρ τροφοδοτείται από μια μπαταρία των 13.0 kWh, η οποία μπορεί να φορτιστεί σε μέγιστη ισχύ 2.9 kW σε 5 ώρες (οικιακή παροχή ενέργειας). Οι εκπομπές CO2 ξεκινούν από 31 γρμ./χλμ., ενώ η μεικτή κατανάλωση καυσίμου από 1,4 λ./100 χλμ. – αμφότερα βάσει NEDC. Όσον αφορά την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία, αυτή συγκροτείται στα 74 χλμ και 63 χλμ βάσει NEDC και WLTP αντίστοιχα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα χωρίς σταγόνα βενζίνης φτάνει τα 140 χλμ./ώρα.

Προγράμματα οδήγησης και σχεδίαση

Advertisement

Περί προφίλ οδήγησης, υπάρχει το Auto Hybrid το οποίο αφορά τη συνεργασία θερμικού και ηλεκτρικού μοτέρ, το Battery hold και Battery charge για τη διατήρηση των αποθεμάτων ηλεκτρικής ενέργειας και ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση. Τέλος ενσωματώνεται το button EV όπου έμφαση δίνεται στην κίνηση με ηλεκτρική ενέργειας.

Advertisement

Ο οδηγός μπορεί να προβεί στη ρύθμιση περισσότερων λειτουργιών μέσω της κεντρικής οθόνης του συστήματος Infotainment MMI. Παράλληλα, οι εκάστοτε πληροφορίες απεικονίζονται στον πλήρη ψηφιακό πίνακα οργάνων (επί παραδείγματι, πόση ενέργεια απομένει και το προφίλ οδήγησης).

Σχεδιαστικά συναντώνται γρίλια Singleframe στη μάσκα με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες που τονίζουν το αθλητικού λουκ του μοντέλου. Προαιρετικά διατίθενται Matrix LED κεντρικοί προβολείς, ενώ τα φώτα ημέρας αποτυπώνουν μια φωτεινή υπογραφή σε σχήμα “E”.

Στο προφίλ δεσπόζουν ζάντες 17 ιντσών με κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ η καμπίνα κοσμείται, μεταξύ άλλων, από σπορ καθίσματα και διζωνικό κλιματισμό.

Advertisement

Το plugin υβριδικό Audi A3 Sportback 45 TFSI e προσφέρεται στη Γερμανία έναντι 40.395 ευρώ (προ φόρων).

Διαβάστε επίσης:

Audi RS Q2: Το νέο καυτό μικρό SUV

Audi E=Tron: Πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό SUV

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Audi A3