Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi e-tron: Πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό SUV

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron: Πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Audi e-tron: Πρώτο σε πωλήσεις ηλεκτρικό SUV

ΝΕΑ

Η Audi ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό SUV e-tron είναι το πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο 6μηνο του 2020 η Audi παρέδωσε 17.641 καινούργια e-tron, σημειώνοντας έτσι σημαντική αύξηση 86,8% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς.

Το e-tron είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη Σκανδιναβική αγορά, αφού για παράδειγμα στη Νορβηγία, η οποία είναι μια αγορά πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά, οι πωλήσεις του ηλεκτρικού SUV αντικατοπτρίζουν το 92% συνολικά των πωλήσεων της Audi.

Στην Ισλανδία, τη Σουηδία και το Ισραήλ, το e-tron επίσης έχει καταφέρει να σημειώσει σημαντικές πωλήσεις. Ακόμη και στις Η.Π.Α., το ηλεκτρικό SUV της Audi σημείωσε αύξηση 50% των πωλήσεών του συγκριτικά με το 2019.

Advertisement
Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Audi έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε διεύρυνση της γκάμας του e-tron προσφέροντας δύο διαφορετικές εκδόσεις μπαταρίας (e-tron 50 και e-tron 55), ενώ παράλληλα πρόσφατα λανσαρίστηκε και η έκδοση Sportback με αμάξωμα coupe crossover.

Συνολικά, η Audi στοχεύει μέχρι το 2025 σε 20 πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη γκάμα της, με το e-tron να είναι το πρώτο αυτής της νέας εποχής. Εκτός των e-tron, e-tron Sportback και των πιο σπορ «S» εκδόσεών τους, θα δούμε επίσης μεταξύ άλλων το νέο Q4 e-tron, το πρώτο compact ηλεκτρικό SUV της μάρκας, αλλά και το e-tron GT, ένα νέο ηλεκτρικό κουπέ επιδόσεων.

Audi e-tron

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Οι τιμές του ηλεκτρικού Audi e-tron Sportback στην Ελλάδα

Advertisement

Πόσο θα πληρώσω για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην 5ετία;

newsautoChoice: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

 

Advertisement