Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla Cross GR Sport: Υπερυψωμένη και σπορτίφ (+video)

Ελλάδα 0:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα Toyota Corolla Cross GR Sport: Υπερυψωμένη και σπορτίφ (+video)

ΝΕΑ

Νέα Toyota Corolla Cross GR Sport: Υπερυψωμένη και σπορτίφ (+video)

ΝΕΑ

Η Toyota αποκάλυψε την «ιαπωνική» Corolla Cross, όπως και την αθλητική έκδοση GR Sport. Η τελευταία είναι ήδη διαθέσιμη στην αγορά της Ταϊβάν.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική που θέλει τα μοντέλα της να αποκτούν μεγαλύτερη απόστασή από το έδαφος, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Yaris Cross και Corolla Cross.

Η τελευταία δεν είναι άγνωστη στο ευρύ καταναλωτικό κοινό, δεδομένου ότι είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2020, με τις προδιαγραφές της να αφορούν την αγορά της Ταϊλάνδης.

Πριν από  λίγες ώρες, ωστόσο, αποκάλυψε την Corolla Cross για την ιαπωνική αγορά, υποβληθείσα σε κάποιες στιλιστικές επεμβάσεις. Οι κυριότερες αφορούν το μπροστινό μέρος, και ειδικότερα τη σμίκρυνση της μάσκας και τη συνακόλουθη μεγέθυνση του προφυλακτήρα, ο οποίος φέρει ένα χρωμιωμένο περίβλημα.

Advertisement
Advertisement

Τα LED φώτα (εμπρός/πίσω) έχουν διαφορετική οπτική υπογραφή, και στο πίσω μέρος η ονομασία του αυτοκινήτου έχει μετατοπιστεί στο αριστερό της θύρας του πορτπαγκάζ.

Στην καμπίνα υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7,0” πλαισιωμένος από μια «ελεύθερη» κεντρική οθόνη αφής 8,0” συμβατή με συσκευές Android και Apple. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης πανοραμική οροφή, με τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ να φτάνει τα 487 λτ. (με το προαιρετικό Luggage Active Box).

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι για το Corolla Cross από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια αναβαθμισμένη έκδοση του 4κύλινδρου 1.800αρη των 140 ίππων με κίνηση στους εμπρός τροχούς και στο υβριδικό σύστημα Toyota Hybrid System II. Το τελευταίο απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα 1,8 λτ. και από ένα ηλεκτρομοτέρ που συνδυαστικά παράγουν 122 PS.

Advertisement

Toyota Corolla GR Sport

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση της «ιαπωνικής» Corolla Cross, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα την σπορτίφ έκδοση GR Sport με αισθητικές και μηχανικές επεμβάσεις.

Σε επίπεδο εμφάνισης υπάρχει ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας και μια νέα μάσκα που περιβάλλεται από ένα μαύρο πλαίσιο χρωμίου. Το «παρών» επίσης δίνουν κάποιοι μεγαλύτεροι αεραγωγοί με ενσωματωμένα φώτα ομίχλης, την ίδια ώρα που στο κάτω μέρος εδρεύει μια ασημένιας απόχρωσης ποδιά. Ομόχρωμα μαρσπιέ κοσμούν τα πλευρά του αυτοκινήτου, ενώ διακριτή είναι η παρουσία των σχετικών λογότυπων “GR Sport”.

Advertisement

Εντός της καμπίνας εδρεύει οθόνη αφής 9,0” με αναθεωρημένα γραφικά, start-button ξεχωριστής σχεδίασης και καθίσματα με ενσωματωμένα λογότυπα “GR”.

Σε μηχανικό επίπεδο η Corolla Cross GR Sport θα ενσωματώνει σύστημα ανάρτησης της Gazoo Racing, με το πλαίσιο να φέρει ενισχύσεις για τη βελτιστοποίηση της ακαμψίας.

Η Corolla Cross GR Sport, τέλος, διατίθεται με τα προαναφερθέντα κινητήρια σύνολα του «απλού» μοντέλου. Το λανσάρισμά της ξεκινά από την Ταϊβάν με την τιμή να ξεκινά από τα 27.700 ευρώ.

Παράλληλα, δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε το αυτοκίνητο και στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Toyota Yaris Cross στο Βέλγιο
Toyota: Τι έφταιξε στο ατύχημα με το αυτόνομο λεωφορείο e-Palette;
Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;