Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα, πιο σπορτίφ έκδοση Toyota C-HR GR Sport

Ελλάδα 11:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα, πιο σπορτίφ έκδοση Toyota C-HR GR Sport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα, πιο σπορτίφ έκδοση Toyota C-HR GR Sport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το Corolla, η ιαπωνική εταιρεία στρέφει το βλέμμα της στο Toyota C-HR ντύνοντάς το με το επιθετικό πακέτο GR Sport. Το C-SUV αποκτά πιο δυναμικό “λουκ” αλλά και βελτιωμένες σπορ επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας διαγράψει μια εντυπωσιακή εμπορική πορεία από το 2016, όταν και παρουσιάστηκε, το Toyota CHR έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στην κατηγορία των CSUV.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις συνεχίζονται και σήμερα, με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα των 1,8 λίτρων (122 ps) και 2.0 λίτρων (184 ps) να τυγχάνουν ευρείας δημοφιλίας, που αποτυπώνεται σε 400.000 πωλήσεις εντός της ευρωπαϊκής αγοράς.

Η ιαπωνική εταιρεία δεν εφησυχάζεται και ως εκ τούτου λανσάρει δύο νέα πακέτα εξοπλισμού που ανανεώνουν το μοντέλο. Μετά, λοιπόν, το Corolla, το πακέτο GR Sport θα καλλωπίζει και το CHR προσδίδοντάς του ένα πιο επιθετικό λουκ, ενώ σε ανανέωση υποβάλλεται και η υπάρχουσα εξοπλιστική έκδοση C-Hic grade.

Advertisement
Advertisement

C-HR GR Sport

Το πακέτο GR SPORT περιλαμβάνει ένα πιο… σκοτεινό λογότυπο Toyota. Το background του σήματος της εταιρείας στη μάσκα φέρει μαύρο χρώμα, τα περιβλήματα των κεντρικών προβολέων και των φωτών ομίχλης φέρουν επίσης μαύρη απόχρωση, ενώ ομόχρωμος θα είναι και ο πιο δυναμικός προφυλακτήρας τύπου “Black Piano”.

Advertisement

Ακόμη συναντάται μια «σκοτεινή» χρωμιωμένη μάσκα, τα «πλευρά» του αυτοκινήτου κοσμούνται από μαύρες σκιές, μοναδικές ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών, ενώ στη πίσω πόρτα, χαμηλά, υπάρχει το λογότυπο “GR Sport”. Η εν λόγω έκδοση διατίθεται σε 9 δίχρωμους συνδυασμούς, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουριου χρώματος Dynamic Grey με μια μαύρη οροφή.

Advertisement

Στο εσωτερικό η καμπίνα είναι φινιρισμένη στο νέο χρώμα “Cool Silver”, ενώ για τα καθίσματα προσφέρεται η επιλογή συνδυασμού αλκαντάρα και δέρματος ή αποκλειστικά δέρματος. Αμφότερες οι επιλογές συνδυάζονται από κόκκινες και γκρι διακοσμητικές ραφές.

Ακόμη, οι ίδιες στιλιστικές λεπτομέρειες κοσμούν το δερμάτινο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, με το λογότυπο GR Sport” να δίνει μια ξεχωριστεί νότα. Τα μπροστινά καθίσματα είναι θερμαινόμενα, οι κεντρικοί προβολείς είναι τύπου LED υψηλής φωτεινότητας, ενώ οι καθρέφτες φέρουν λειτουργία αυτόματης αναδίπλωσης.

Advertisement

Επεμβάσεις έχουν γίνει και για τη βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς του μοντέλου στο δρόμο, οι οποίες αποτυπώνονται στη βελτιστοποίηση του σύστηματος διεύθυνσης όπως και της ανάρτησης. Παράλληλα, οι ζάντες των 19 ιντσών Continental Premium Contact 6 (225/45 αυξάνουν την πρόσφυση των τροχών στον μπροστινό άξονα, μειώνουν τις υποστροφικές τάσεις του αυτοκινήτου, ενώ είναι ελαφρύτερες από τις τρέχουσες 18άρες.

C-HR C-Hic

Οι αναβαθμίσεις αφορούν και τη νέα έκδοση εξοπλισμού CHIC, η οποία θα διατίθεται σε 4 νέους συνδυασμούς χρωμάτων – συμπεριλαμβανομένου του νέου Oxide Bronze –  ενώ θα υπάρχουν νέες ζάντες αλουμινίου των 18 ιντσών, όπως δερμάτινες επενδύσεις.

Σημειώνεται πως το νέα CH-R θα ενσωματώνει τη τελευταία γενιά του συστήματος ασφαλείας Toyota Safety Sense η οποία επεκτείνεται με νέες λειτουργίες όπως Emergency Steering Assist και Intersection Turn Assistance.

Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του νέου C-HR GR Sport θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2021, με την εμπορική πορεία της νέας έκδοσης C-Hic να εκκινεί εντός του Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Το Toyota Crown με αναβαθμισμένο εσωτερικό

Teaser για την Toyota GR Supra Targa στη SEMA (video)

Toyota: Η ιδιαίτερη ευαισθησία της στον κορωνοϊό