Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εντυπωσιακή επετειακή έκδοση του Audi TT RS

Ελλάδα 18:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα εντυπωσιακή επετειακή έκδοση του Audi TT RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Νέα εντυπωσιακή επετειακή έκδοση του Audi TT RS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Κοσμείται από ιδιαίτερα στιλιστικά στοιχεία και αποτίει φόρο τιμής στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Quattro.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, το εξελιγμένο σύστημα quattro της Audi ενσωματώνεται σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων. Οι απαρχές, ωστόσο, του ευρέως γνωστού συστήματος τετρακίνησης εντοπίζονται 40 χρόνια πριν και δη το 1980, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο Διεθνές Σαλόνι της Γενεύης «ενσαρκωμένο» σε ένα σπορ αυτοκίνητο, υπό την ονομασία Audi Quattro.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 40 χρόνων η μάρκα από το Ίνγκολσταντ αποφάσισε να προχωρήσει σε εορτασμούς λανσάροντας μια επετειακή έκδοση του Audi TT RS, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 40 αντίτυπα.

Ο λόγος για το μοντέλο Audi TT RS 40 Years of Quattro, «ντυμένο» σε άσπρο (Alpine white) χρώμα και στολισμένο από αυτοκόλλητα που αντλούν έμπνευση από τις επιτυχίες της Audi στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Συγκεκριμένα, οι αισθητικές επεμβάσεις βασίζονται στο Audi Sport quattro S1 το οποίο θριάμβευσε το 1987 στο Pikes Peak, με τον Walter Rohrl πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Τα αυτοκόλλητα φέρουν κόκκινο, μαύρο και γκρι χρώμα, έχουν τη μορφή λωρίδας και κοσμούν μεταξύ άλλων τα φτερά, το καπό, το πίσω μέρος και την οροφή. Το ξεχωριστό λουκ, επίσης, συμπληρώνεται από μία απαστράπτουσα ανθρακονημάτινη εισαγωγή αέρα στο καπό, ενώ το αυτοκίνητο «κάθεται» πάνω σε λευκές ζάντες των 20 ιντσών με κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Η εισαγωγή αέρα στο καπό πέρα από μια όμορφη πινελιά επιτρέπει και τον αερισμό του κινητήρα, διατηρώντας τον σε χαμηλή θερμοκρασία. Το εν λόγω στοιχείο (Aero kit), όπως είναι ευλογοφανές βελτιώνει την αεροδυναμική του μοντέλου.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχει η διακριτική παρουσία των χαρακτηριστικών λωρίδων σε κόκκινο, γκρι και μαύρο, ενώ τα bucket καθίσματα κοσμούνται από το λογότυπο “40 Jahre quattro” (ελληνιστί, 40 χρόνια quattro).

Advertisement

Σε μηχανικό επίπεδο, δεν εντοπίζονται διαφορές συγκριτικά με το «απλό» Audi TT RS. Ως εκ τούτου, κάτω από καπό στεγάζεται ο 5κύλινδρος σε σειρά turbo βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων ο οποίος παράγει 400 άλογα και 480 Nm ροπής, συνδυαζόμενος με ένα 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic.

Ολοκληρώνει τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να είναι αυξημένη στα 280 χλμ./ώρα ελέω των προσαρμογών στον ηλεκτρονικό περιοριστή ταχύτητας.

Advertisement

Το Audi TT RS 40 Years of Quattro ναι μεν διακρίνεται για την ιδιαίτερη εμφάνιση, η τιμή του σχετικά με το «απλό» TT RS (66.500 ευρώ στη Γερμανία) είναι αρκετά μεγαλύτερη και αντιστοιχεί σε 114.000 ευρώ (σ.σ. γερμανική αγορά).

Διαβάστε επίσης:

Audi RS Q2: Το νέο “καυτό” μικρό SUV

Αποκάλυψη για το Audi Q8 plug-in hybrid των 462 ίππων

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Audi A3 Sport Sedan;