Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mini Electric Pacesetter: Tο Safety Car της Formula E

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mini Electric Pacesetter: Tο Safety Car της Formula E

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Mini Electric Pacesetter: Tο Safety Car της Formula E

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η MINI παρουσίασε μια «καυτή» εκδοχή του MINI Cooper SE, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά ως αυτοκίνητο ασφαλείας στη Formula E.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση μιας σκληροπυρηνικής εκδοχής του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE, η οποία προορίζεται ως Safety Car για τη Formula E προχώρησε η MINI.

Ο λόγος για το Mini Electric Pacesetter, το οποίο αντλεί έμπνευση από το «καυτό» John Cooper Works και λαμβάνει την επιμέλεια της BMW Motorsport.

Το νέο μοντέλο είναι 130 kg λιγότερα (συνολικά 1.230 kg) από το «απλό» ηλεκτρικό, αλλά τροφοδοτείται από το ίδιο κινητήριο σύνολο των 184 PS και 280 Nm ροπής. Οι επιδόσεις, ωστόσο, είναι βελτιωμένες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 6,7 sec (7,3 sec το απλό). Η μετάδοση στους τροχούς γίνεται μέσω ενός κιβωτίου μίας σχέσης.

Advertisement
Advertisement

Το MINI Electric Pacesetter ενσωματώνει αγωνιστική coilover ανάρτηση, τετραπίστονες δαγκάνες και τους τροχούς του MINI JCW GP με ελαστικά Michelin Pilot Sport. Τα τελευταία «ντύνουν» και τους μπροστινούς τροχούς των μονοθέσιων της Formula E.

Σχεδιαστικά στο μπροστινό μέρος η μάσκα είναι κλειστή, οι θόλοι των τροχών είναι ίδιοι με του John Cooper Works, ενώ οι προφυλακτήρες εκπέμπουν περισσότερο δυναμισμό. Η πίσω αεροτομή είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα, ενώ –φυσικά- δεν απουσιάζουν οι χαρακτηριστικές διακοσμητικές λωρίδες που μαρτυρούν το σπορ χαρακτήρα του Pacesetter.

Advertisement

Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα με ζώνες 6 σημείων, ένα μίνιμαλ σχεδίασης τιμόνι, επενδύσεις από ανθρακόνημα και roll cage.

Advertisement

Σημειώνεται πως το μοντέλο προορίζεται αποκλειστικά ως safety car στη Formula E και δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στους δημοσιους δρόμους. Το ντεμπούτο του MINI Electric Pacesetter θα γίνει στις 10 Απριλίου στη Ρώμη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η BMW teasάρει τα iNext, MINI Electric GP και Motorrad Concept (+vid)
Τα μελλοντικά SUV μοντέλα της ΜΙΝΙ
BMW-Mini: Γερμανός ο νέος επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα (update)