Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρώτη επαφή με το ανανεωμένο Toyota C-HR

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρώτη επαφή με το ανανεωμένο Toyota C-HR

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρώτη επαφή με το ανανεωμένο Toyota C-HR

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ταξιδέψαμε με προορισμό τη Λισαβόνα, όπου μας περίμενε η ανανεωμένη γενιά του Toyota C-HR για να μας συστηθεί!

Advertisement
Advertisement

Αφού εξέτασε ενδελεχώς τέσσερις τοποθεσίες για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του μοντέλου, ανάμεσα στις οποίες ήταν και η Θεσσαλονίκη, τελικά η ιαπωνική εταιρεία επέλεξε την Πορτογαλία αφού πληρούσε τα απαιτούμενα κριτήρια που αφορούσαν βολικές συνδέσεις μέσω πτήσεων, ξενοδοχειακές υποδομές αλλά και ποιοτικούς δρόμους.

Στα μέρη λοιπόν που πριν από 15 χρόνια η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έγραφε ιστορία -πώς να μη πάει εκεί το μυαλό σου περνώντας από το Ντα Λουζ- ήρθαμε να δοκιμάσουμε την ανανεωμένη στα σημεία εκδοχή ενός μοντέλου που γράφει τη δική του, επιτυχημένη πορεία στην ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Κι ακριβώς λόγω της έως τώρα εμπορικής του πορείας, η Toyota αποφάσισε να μην αλλάξει πολλά στο C-HR αλλά να κάνει επεμβάσεις ουσίας. Άλλωστε ειδικά αισθητικά, το μοντέρνο SUV που προκάλεσε αίσθηση το 2016, παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά οχήματα της κατηγορίας.

Ανανεωμένο Toyota C-HR: Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Advertisement

Δυναμικό και σπορ, με αντισυμβατικό πνεύμα και νεανικό χαρακτήρα, τραβούσε και τραβάει το βλέμμα. Οι αλλαγές του λιγοστές, περιορίζονται στο σχεδιασμό των εμπρός/πίσω προφυλακτήρων, το νέο διαχύτη, τα νέα φωτιστικά σώματα. Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει. Όμως πλέον τα φλας είναι ενσωματωμένα στα φώτα ημέρας και τα πίσω φώτα LED περιλαμβάνουν και σειριακά φλας.

Advertisement

Ομοίως και στον εσωτερικό του κόσμο, όλα φαντάζουν γνώριμα, η διαφοροποίηση έρχεται στο αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων που πλέον είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto άρα και… συμβατό με τις απαιτήσεις του σήμερα σε ότι αφορά στη συνδεσιμότητα.

Όμως εκεί που έχουμε διαφοροποίηση, είναι στις επιλογές κάτω από το καπό. Έτσι πέραν της βασικής επιλογής με τον 1200άρη turbo κινητήρα απόδοσης 116 αλόγων και τον 1800άρη που σε συνεργασία με το υβριδικό σύστημα Hybrid Synergy Drive προσφέρει 122 ίππους, έχουμε τον νέο ισχυρό κινητήρα Hybrid Dynamic Force που συνδυάζει τις αρετές 2λιτρου βενζινοκινητήρα με υβριδικό σύστημα. Αποδίδει 184 άλογα και 190 Nm ροπής, επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8.2 δευτερόλεπτα και η Toyota υπόσχεται κατανάλωση στα 4 lt/100 km.

Advertisement

Φτάνοντας στην πρωτεύουσα της ιβηρικής χώρας είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το νέο κινητήριο σύνολο. Σε μία διαδρομή σύντομη, μικρότερη των πενήντα χιλιομέτρων, κατά τα δύο τρίτα σε αυτοκινητόδρομο κι έπειτα στις παραλιακές διαδρομές της ακτής Εστορίλ, με προορισμό το όμορφο Κασκαΐς.

Προφανώς το δείγμα γραφής ήταν μικρό αλλά ενώ το βλέμμα μας μοιραζόταν ανάμεσα στο δρόμο και τον Ατλαντικό Ωκεανό, εκτιμήσαμε τη γνωστή ποιότητα κύλισης, την επιπλέον ισχύ όποτε τη χρειαζόμαστε αλλά και τη γενικότερη, ραφιναρισμένη λειτουργία.

Σε ένα «γεμάτο» σύνολο το οποίο η Toyota γεμίζει τεχνολογία από τη βασική του κιόλας έκδοσης αφού η C-Enter περιλαμβάνει όλες τα συστήματα του «φύλακα αγγέλου» που ακούει στο όνομα Toyota Safety Sense, προβολείς και φώτα ημέρας LED, έγχρωμη οθόνη TFT 4.2’’ στον πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 8’’ στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, διζωνικό σύστημα κλιματισμού, κάμερα οπισθοπορείας, δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αισθητήρα φωτός, προβολείς ομίχλης, Hill Start Assist Control, σύστημα έξυπνης εκκίνησης Smart start, συνδεδεμένες υπηρεσίες MyT, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες κ.α.

Όλα αυτά με την έκδοση 1.8 Hybrid Synergy Drive να ξεκινά από τα 24.070 ευρώ, την 2.0 Hybrid Dynamic Force από τα 29.050 ενώ η έκδοση με τον 1.2 Turbo άνευ υβριδικού συστήματος, έχει ως εφαλτήριο τα 21.270 ευρώ. Δείτε αναλυτικά όλες τις τιμές πατώντας εδώ.

Όμως σήμερα έχουμε και βασικό κομμάτι της αποστολής, με τριψήφιο αριθμό χιλιομέτρων, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε πιο σαφή άποψη για όσα έχει να μας προσφέρει το ανανεωμένο crossover της ιαπωνικής μάρκας.

Προς το παρόν, δείτε τη LIVE παρουσίαση του νέου C-HR όπως μεταδόθηκε από τη σελίδα του NewsAuto στο facebook.

Διαβάστε επίσης: Live από Τσεχία: Το Newsauto στην αποκάλυψη της νέας Skoda Octavia