Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Μία… G-Class στο 1/10 της τιμής! (+Video)

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Μία… G-Class στο 1/10 της τιμής! (+Video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Μία… G-Class στο 1/10 της τιμής! (+Video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένας Ρώσος ανεξάρτητος βιομηχανικός σχεδιαστής επικοινώνησε μαζί μας για να μας παρουσιάσει το project G-Niva 2020, στο οποίο συνδυάζει το Lada Niva με μια Mercedes G-Class. Δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή σπουδή.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιαστής Aleksandr Isaev θέλησε λοιπόν να συνδυάσει δύο αυτοκίνητα τα οποία αποτελούν και από τα μακροβιότερα off road της αυτοκίνησης, το Lada Niva και τη Mercedes G-Class.

Το αποτέλεσμα του συνδυασμού σχεδιαστικών στοιχείων από τα δύο μοντέλα σε ένα μελλοντικό σύγχρονο off road αυτοκίνητο, μας φέρνει τη σχεδιαστική σπουδή G-Niva 2020.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή, ξεχωρίζουμε το 5θυρο αμάξωμα που δείχνει σαν μια εξέλιξη του 3θυρου αμαξώματος του τωρινού Lada Niva, εφαρμόζοντας παράλληλα σε πολλά σημεία του τμήματα που θα άρμοζαν σε μια μελλοντική Mercedes G-Class.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ιδού ποια είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που αψηφά τον κορωνοϊό

Χαρακτηριστικό του αποτελεί η γυάλινη πανοραμική οροφή τύπου τάργκα, τα δύο πάνελ της οποίας μπορούν να αφαιρεθούν. Μάλιστα, ο σχεδιαστής αναφέρει ότι έχει τοποθετήσει ένα ειδικό σύστημα με πεπιεσμένο αέρα (!), που δεν αφήνει τις σταγόνες της βροχής να εισέλθουν στο εσωτερικό όταν τα πάνελ δεν είναι στις θέσεις τους.

Advertisement

Στο πλάι, ξεχωρίζουν τα παράθυρα των πλαϊνών θυρών τα οποία δεν έχουν πλαίσια και έτσι δίνουν μια κουπέ αίσθηση στην όλη κατασκευή.

Advertisement

Περιμετρικά του αμαξώματος και σε διάφορα σημεία του το G-Niva 2020 έχει κάμερες για να βοηθήσει την ορατότητα του οδηγού και να υποστηρίξει τα διευρυμένα συστήματα ασφαλείας του.

Περνώντας στην καμπίνα, εκεί συναντούμε ένα design που συνδυάζει κλασικές γραμμές, με μοντέρνα και hi-tech στοιχεία. Εντύπωση προκαλούν οι μεγάλοι τετράγωνοι αεραγωγοί, αλλά και η τεράστια οθόνη μπροστά από τον οδηγό για τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και όχι μόνο. Άλλη μια μεγάλη οθόνη για το σύστημα πολυμέσων βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας.

Ο σχεδιαστής έχει φροντίσει ώστε η ευρυχωρία στο εσωτερικό να είναι διευρυμένη, όπως και η πρακτικότητα. Έτσι, ο χώρος αποσκευών χωρίζεται σε δύο τμήματα, με το κάτω να μπορεί να λάβει και κιτ εκτάκτου ανάγκης (για κουτί πρώτων βοηθειών, πινακίδα ανάγκης, ιμάντες κ.λπ.).

Advertisement

Κάτω από τα μπροστινά καθίσματα υπάρχει ένα ακόμη κιτ πρώτων βοηθειών με πυροσβεστήρα και «φαρμακείο», ενώ τα 3 πίσω καθίσματα είναι ανεξάρτητα και πλήρως αναδιπλούμενα.

Οι πλάτες των εμπρόσθιων καθισμάτων έχουν τοποθετημένες 17 ιντσών οθόνες και αναρτώμενα τραπεζάκια για επιπλέον πρακτικότητα.

Ειδικά για τις εκτός δρόμου εξορμήσεις του οδηγού, υπάρχει σύστημα τετρακίνησης με πολλές δυνατότητες κλειδώματος, αλλά και αερανάρτηση, που μεταβάλει το ύψος του αμαξώματος ανάλογα με τα «θέλω» του οδηγού. Περαιτέρω τεχνικές και μηχανικές λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται.

Το G-Niva 2020, όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, είναι μια σχεδιαστική σπουδή ενός Ρώσου βιομηχανικού σχεδιαστή. Φυσικά, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σκέψεις για πέρασμά του σε παραγωγή.

Ωστόσο, εμάς από την πρώτη στιγμή που μας έστειλε τις φωτογραφίες, το video και τις πληροφορίες του ο δημιουργός του, μας άρεσε πολύ! Εσάς;