Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fullback: Το πρώτο pick up της Fiat

Ελλάδα 16:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Fullback: Το πρώτο pick up της Fiat

ΝΕΑ

Fullback: Το πρώτο pick up της Fiat

ΝΕΑ

H Fiat, μέσω της θυγατρικής Fiat Professional, διευρύνει τη γκάμα της και στα επαγγελματικά οχήματα. Το Fullback σηματοδοτεί την είσοδό της στη δημοφιλή κατηγορία των pick up, με ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη κατηγορία στην περιοχή της ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) συγκεντρώνει περίπου 650.000 οχήματα που αντιστοιχούν στο 22% των συνολικών πωλήσεων στην αγορά επαγγελματικών. Έτσι λοιπόν η απόφαση της Fiat είναι στρατηγικού χαρακτήρα, φιλοδοξώντας να διαδραματίσει μέσω του Fullback ηγετικό ρόλο στην κατηγορία.

Το Fullback διατίθεται με έναν κινητήρα πετρελαίου 2.4 λίτρων, με turbo μεταβλητής γεωμετρίας, σε τιμές που αρχίζουν από τα 25.700 ευρώ. Ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο, διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και αποδίδει σε δύο εκδόσεις ισχύος, 150 ή 180 ίππους. Συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 5τάχυτο αυτόματο.

fiat-fullback-info-2

Advertisement
Advertisement

Όλες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με σύστημα επιλεκτικής τετρακίνησης (4WD) μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο τροχούς, στους τέσσερις τροχούς ή κίνησης στους τέσσερις τροχούς και υπο-πολλαπλασιασμό των σχέσεων.

H λειτουργία «Part Time» είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις SX και έχει τρεις θέσεις οδήγησης: “2H” για κίνηση στους πίσω τροχούς, “4Η”, που μπορεί να επιλεγεί σε ταχύτητες μέχρι 100 χλμ./ώρα και κατανέμει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς για ασφαλέστερη οδήγηση σε ολισθηρούς ή ανώμαλους δρόμους, και “4L” που παρέχει αργές σχέσεις για ακραίες εκτός δρόμου συνθήκες.

Η λειτουργία “Full time” είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις LX. Με την χρήση ενός κεντρικού διαφορικού Torsen, και τρεις ηλεκτρονικά ελεγχόμενους συμπλέκτες, η ροπή μεταδίδεται στους τροχούς σε πραγματικό χρόνο με βάση τις οδικές συνθήκες και την ταχύτητα. Υπάρχουν τέσσερις θέσεις οδήγησης. Εκτός από τις θέσεις “2H” και “4H” που αναφέρονται παραπάνω, υπάρχει και η θέση “4HLc” που κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό, μοιράζοντας τη ροπή ισόποσα στους εμπρός και στους πίσω τροχούς για να βελτιώσει την πρόσφυση σε χιονισμένο, αμμώδες ή λασπώδες οδόστρωμα. Τέλος, η τέταρτη θέση “4LLc” όχι μόνο μπλοκάρει το κεντρικό διαφορικό, αλλά ταυτόχρονα εμπλέκει αργές σχέσεις για περισσότερη ροπή στις ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές.

Advertisement

Οι αναρτήσεις του Fullback διαθέτουν μια εξελιγμένη αρχιτεκτονική με διπλά ψαλίδια και αντιστρεπτική δοκό στον μπροστινό άξονα, ενώ ο άκαμπτος πίσω άξονας έχει ελλειπτικά φύλλα σούστας για να μεγιστοποιήσει την αξιοπιστία και την στιβαρότητα.

fiat-fullback-info-3

Advertisement