Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το Volvo XC60 ανανεώθηκε (video)

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το Volvo XC60 ανανεώθηκε (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το Volvo XC60 ανανεώθηκε (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Volvo υπέβαλε το μεσαίο της SUV σε ανανέωση, φρεσκάροντας την εμφάνισή του, ενώ, ταυτόχρονα, το εξόπλισε με το νέο σύστημα πολυμέσων της Google.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του ανανεωμένου XC60 προχώρησε η Volvo, η οποία φρέσκαρε την εικόνα του μεσαίου SUV, ενώ δεν παρέλειψε να το εφοδιάσει με σύγχρονες τεχνολογίες στο πεδίο της συνδεσιμότητας.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, η εταιρεία υπέβαλε το μοντέλο σε μικρές στιλιστικές επεμβάσεις, οι οποίες αφορούν την ανασχεδιασμένη γρίλια, τον νέο μπροστινό προφυλακτήρα, τον εμπλουτισμό της χρωματικής παλέτας με μια επιπλέον επιλογή και την προσθήκη νέων ζαντών ξεχωριστής σχεδίασης.

Advertisement
Advertisement

Περνώντας στην καμπίνα, αυτή κοσμείται από νέες επενδύσεις –συμπεριλαμβανομένης εκείνης των καθισμάτων από ύφασμα City Weave – χωρίς την παρουσία δέρματος.

Τη μεγαλύτερη είδηση συνιστά η προσθήκη του νέου συστήματος πολυμέσων, που λειτουργεί σε περιβάλλον Android της Google, με το οποίο πρωτοσυστηθήκαμε στο αμιγώς ηλεκτρικό XC40.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το διαισθητικό, νέας γενιάς σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας προσφέρει στους πελάτες μοναδικές δυνατότητες παραμετροποίησης και ασύγκριτη συνδεσιμότητα, με την τελευταία να ενισχύεται περαιτέρω μέσω της εισαγωγής του ολοκαίνουριου πακέτου ψηφιακών υπηρεσιών “Digital Services”.

Advertisement

Κύριο προσόν του ανωτέρου πακέτου συνιστά η πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, όπως το Google Assistant, το Google Maps και το Google Play.

Advertisement

Αναλυτικότερα, μέσω του Google Assistant ο οδηγός μπορεί να ελέγξει πολλές λειτουργίες (π.χ. κλιματισμός) μέσω φωνητικών εντολών, το Google Maps παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, ενώ το Google Play παρέχει τη δυνατότητα για downloading πολλών εφαρμογών για μουσική, πλοήγηση, podcast κ.ο.κ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στις αναβαθμίσεις που αφορούν την ασφάλεια, μιας και το αναβαθμισμένο Volvo XC60 εξοπλίζεται με την τελευταίας γενιάς δέσμη συστημάτων ασφαλείας ADAS που διαθέτει ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπέρηχων. Ως εκ τούτου, το μεσαίο SUV θα ενσωματώνει σύστημα ανίχνευσης πεζών και ποδηλατών, αυτόματο φρενάρισμα και αποφυγή σύγκρουσης, όπως και Pilot Assist.

Advertisement

Το ανανεωμένο Volvo XC60 θα αρχίσει να παράγεται στα τέλη Μαΐου.

Η Volvo ήταν η πρώτη εταιρεία που προχώρησε σε συμμαχία με την Google, εστιάζοντας στον εμπλουτισμό του συστήματος πολυμέσων των μοντέλων της με εφαρμογές της τελευταίας.

Σημειώνεται, τέλος, πως το νέο σύστημα πολυμέσων, το οποίο βασίζεται στο λογισμικό της Google θα εξοπλίζει και τα S90, V90 και V90 Cross Country.

Διαβάστε επίσης:
Volvo: Ένα κοινόχρηστο όχημα δεν είναι απαραίτητα βαρετό
Το Volvo με τα 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα
C40: Αποκάλυψη για το νέο ηλεκτρικό της Volvo