Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το μικρό SUV της SsangYong (vid)

Ελλάδα 1:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το μικρό SUV της SsangYong (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το μικρό SUV της SsangYong (vid)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

«Το πρώτο μου SUV». Με αυτές τις λέξεις συνοδεύει η SsangYong το λανσάρισμα του Tivoli, του νέου της μοντέλου ελεύθερου χρόνου. Η παρουσίαση στους δημοσιογράφους στην Κορέα θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου, όμως μέχρι τότε ο κατασκευαστής έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένες επίσημες φωτογραφίες, ένα σύντομο video και τεχνικά χαρακτηριστικά. Η εισαγωγή του στην Ευρώπη προγραμματίζεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Tivoli έχει μήκος 4,2 m. και αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο τεχνολογικά έχει κατασκευάσει η SsangYong. Κινητήρας κατά το λανσάρισμα είναι ο 1.6 βενζίνης, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Αργότερα θα προστεθεί στις επιλογές και ίδιας χωρητικότητας diesel, αλλά και μηχανικό κιβώτιο. Η κορεάτικη μάρκα δεν έχει ανακοινώσει την ισχύ των κινητήρων ή την κατανάλωσή τους. Γνωρίζουμε απλά ότι στις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς οι εκπομπές ρύπων θα βρίσκονται στα 140-150 g/km με τον 1.6 βενζίνης και τα 110-120 g/km με τον 1.6 πετρελαίου. Το Tivoli αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε τετρακίνητη έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Στην κατασκευή του Tivoli χρησιμοποιείται ατσάλι υπερυψηλής αντοχής (AHSS) σε ποσοστό 40% του πλαισίου, ενώ υψηλής αντοχής ατσάλι διαμορφωμένο εν θερμώ έχει τοποθετηθεί σε 10 σημεία. Στον εξοπλισμό του μικρού SUV περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι (περιλαμβανομένου και γονάτων οδηγού) αλλά και εξελιγμένες ζώνες ασφαλείας με διπλούς προεντατήρες. Όσον αφορά το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του ανέρχεται σε 423 lt, ενώ η πίσω σειρά των καθισμάτων θα αναδιπλώνεται πλήρως. Ο προαιρετικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει cruise control, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 χρωματισμούς του πίνακα οργάνων.