Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το Opel Manta επιστρέφει (+video)

Ελλάδα 11:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Opel Manta επιστρέφει (+video)

Mobility

Το Opel Manta επιστρέφει (+video)

Mobility

Η Opel ανανεώνει το Manta και το επαναφέρει σε μορφή GSe ElektroMOD, όπου ο ηλεκτροκινητήρας αντικαθιστά τον τετρακύλινδρο κινητήρα κάτω από το κλασικό μαύρο καπό. Το Manta GSe αποκτά και το νέο «πρόσωπο» Pixel-Vizor (επικοινωνεί με γραφικές ενδείξεις και μηνύματα κειμένου).

Advertisement
Advertisement

Η ενθουσιώδης, νεανική ομάδα της Opel σχεδίασε και εξέλιξε το «νεοκλασικό» μοντέλο μηδενικών ρύπων.

 

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο συναίσθημα – τώρα το θρυλικό Opel Manta μεταμορφώνεται σε ElektroMOD, μοντέλο μηδενικών ρύπων με μοντέρνο πρόσωπο. Κάτω από το μαύρο καπό του εμβληματικού Opel, ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας δίνει τη θέση του σε έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα. Το «e» στο GSe συμβολίζει την ηλεκτροκίνηση. Το αμάξωμα βαμμένο στο διαχρονικά κομψό κίτρινο νέον φωτίζεται επιπλέον με ένα λαμπερό χαμόγελο χάρη στην τελευταία τεχνολογία φώτων LED. Το πρώτο Manta με τη γεωμετρική διάταξη των προβολέων, της μάρκας και του εμβλήματος με τον κεραυνό (γνωστού και ως «Blitz») ήδη αποτέλεσε την έμπνευση για το νέο πρόσωπο της Opel, το Vizor που ήδη χρησιμοποιείται στα Mokka και Crossland. Τώρα, το Manta GSe ElektroMOD υιοθετεί το ίδιο σχεδιαστικό στοιχείο στην πιο καινοτόμα εκδοχή του.

Advertisement
Advertisement

Το Opel Pixel-Vizor εκτείνεται σε όλο τον πλάτος του οχήματος, σαν μία προστατευτική μάσκα όπου απεικονίζονται ψηφιακά μηνύματα. Το Manta GSe μπορεί να επικοινωνεί με το περιβάλλον του σε αυτή την επιφάνεια. «My German heart has been ELEKTRified/Η Γερμανική καρδιά μου έγινε Ηλεκτρική» αναγράφεται στο νέο εμπρός τμήμα. «I am on a zero e-mission/Είμαι σε αποστολή μηδενικών ρύπων», «I am an ElektroMOD/Είμαι ElektroMOD», δηλώνει το GSe και αμέσως μετά απεικονίζει τη μορφή ενός σαλαχιού (Manta ray) να γλιστρά πάνω στην επιφάνεια του Pixel-Vizor. Οι σχεδιαστές της Opel εμπνεύστηκαν από το θρυλικό λογότυπο του Manta και το σχεδίασαν με τη μορφή QR code. «Το Manta GSe ElektroMOD είναι το έργο μιας ενθουσιώδους ομάδας σχεδιαστών, μοντελιστών, μηχανολόγων, τεχνικών, μηχανικών, ειδικών προϊόντος και μάρκας» εξηγεί ο Pierre-Olivier Garcia, Opel Global Brand Design Manager, εκ μέρους της ομάδας του Manta GSe και πρόσθσε:. «Όλοι, ένθερμοι θαυμαστές της Opel που αγαπούν τα αυτοκίνητα και απολαμβάνουν να πειραματίζονται με νέα πράγματα. Με το Manta GSe, χτίζουμε μία γέφυρα ανάμεσα στην καταξιωμένη παράδοση της Opel και σε ένα πολύ ελκυστικό βιώσιμο μέλλον. Αυτό το μίγμα που εκφράζει το πνεύμα της εποχής είναι απολύτως συναρπαστικό.»

Advertisement

Το Manta GSe ElektroMOD θυμίζει το Opel Manta A του 1970. Συγχρόνως αντανακλά μία νέα τάση που αποκτά όλο και μεγαλύτερο fan club και υποστηρίζει τη μεταμόρφωση κλασικών αυτοκινήτων όπως το Manta στα λεγόμενα RestoMods, με σύγχρονες τεχνολογίες και νέα σχεδίαση. Το αμιγώς ηλεκτρικό Manta GSe ElektroMOD με πλήρως ψηφιακό cockpit είναι σπορ όπως ένα γνήσιο Opel GSe και εκφράζει με υπερηφάνεια τις φιλοδοξίες του ακόμα και με το όνομά του. MOD σημαίνει αλλαγή, τεχνικές και σχεδιαστικές αλλαγές (MODifications), καθώς και ένα μοντέρνο (MODern), βιώσιμο lifestyle.

Με δική τους πρωτοβουλία, οι δημιουργοί του Manta GSe ξεκίνησαν το project του αυτοκινήτου των ονείρων τους. Μετά από ένα ατελείωτο brainstorming με καταιγισμό νέων ιδεών, η ομάδα κατέληξε στο επιθυμητό σχέδιο και ένα  Manta A βρέθηκε στην αποθήκη της Opel Classic περιμένοντας υπομονετικά να ξαναγεννηθεί. Από εκεί και μετά, το πάθος συνεπήρε όλη την ομάδα. Ο ενθουσιασμός ενέπνευσε αμέσως τους φανατικούς της αυτοκίνησης στη διοίκηση της Opel – και η ιδέα ενός extra-cool ElektroMOD έγινε πραγματικότητα.

Advertisement

Αυτή τη στιγμή, το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD δέχεται τις τελικές πινελιές του στο Russelsheim. Στις 19 Μαΐου, 2021, θα γίνει η παρουσίαση του «νεοκλασικού» μοντέλου με όλες τις συναρπαστικές λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης :
Opel: 50 χρόνια Manta
Opel: Τέλος τα ονόματα των μοντέλων – Έρχονται QR Codes
Όλα τα ιστορικά μοντέλα για τα 120 χρόνια της Opel

Advertisement