Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Mercedes EQT Concept

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Mercedes EQT Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Mercedes EQT Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα την πρωτότυπη εκδοχή της επερχόμενης T-Class, ενός compact van που απευθύνεται στους λάτρεις των δραστηριοτήτων και θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση της πρωτότυπης εκδοχής του πρώτου της μοντέλου στην κατηγορία των μικρών van, προχώρησε η Mercedes. Ο λόγος για το concept EQT, το οποίο προλειαίνει το έδαφος για την T-Class, ένα μοντέλο που απευθύνεται στους οικογενειάρχες και τους λάτρεις των δραστηριοτήτων.  Η νέα T-Class θα λανσαριστεί στην αγορά το 2022 – προσφερόμενη και σε ηλεκτρική έκδοση –  ενώ φέτος αναμένουμε την παγκόσμια πρεμιέρα της Citan που προορίζεται για επαγγελματική χρήση.

Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη τη Citan και ας συστηθούμε με την EQT, η οποία όπως αναφέρει η εταιρεία από τη Στουτγάρδη δεν διαφέρει ριζικά από την έκδοση παραγωγής. Πρόκειται για ένα μικρό van που προσφέρει διαμορφώσιμο χώρο για έως και 7 επιβάτες, εντυπωσιάζει με τη χωρητικότητά του, ενώ προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης, πρακτικότητας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

Περί διαστάσεων, το μήκος είναι 4.945 mm, το πλάτος 1.863 mm και το ύψος αγγίζει τα 1.826 mm. Οι συρόμενες πόρτες και στις δύο πλευρές του οχήματος έχουν μεγάλο άνοιγμα επιτρέποντας την άκοπη πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων, ενώ στη μεσαία σειρά μπορούν να τοποθετηθούν έως και τρία (3) παιδικά καθίσματα. Παράλληλα, όσοι δεν… χρειάζονται την γαλαρία, μπορούν ν’ αναδιπλώσουν τα καθίσματα εκτοξεύοντας την χωρητικότητα του πορτπαγκάζ.

Advertisement
Advertisement

Μια γρήγορα ματιά, στο μοντέλο είναι αρκετή προκειμένου ν’ αντιληφθεί κανείς πως πρόκειται για αναπόσπαστο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας EQ. Στο μπροστινό μέρος το ενδιαφέρον κεντρίζει η χαρακτηριστική κλειστή μάσκα (με τα εκατοντάδες μικροσκοπικά αστεράκια) η οποία ενσωματώνει κάποιους κομψούς LED κεντρικούς προβολείς. Στα πλευρά δεσπόζουν ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, στην οροφή υπάρχουν ράγες, ενώ το τελείωμα του πίσω μέρους είναι απότομο, παρέχοντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες. Φυσικά, αισθητικό highlight της πίσω θύρας είναι τα κάθετα τοποθετημένα φώτα που εφάπτονται με τα φτερά των τροχών και ενώνονται μέσω μιας οριζόντιας LED λωρίδας.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι σε δέρμα Nappa λευκής απόχρωσης, η κεντρική κονσόλα, η επιφάνεια όπου εδρεύει η οθόνη πολυμέσων και κάποια τμήματα από το εσωτερικό των θυρών έχουν τα χρώματα σπάνιου βοτσάλου, ενώ ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει ένας ημι-κλειστός χώρος αποθήκευσης που ενισχύει σημαντικά την πρακτικότητα της Mercedes EQT. Ο οδηγός κάθεται μπροστά από ένα πολυλειτουργικό τιμόνι με κουμπιά αφής (Touch Control), ενώ για τη διασύνδεση μεταξύ επιβατών και οχήματος φροντίζει το δημοφιλές σύστημα infotainment της Merc, MBUX, το οποίο είναι διαισθητικό, περιλαμβάνει την ψηφιακή βοηθό “Hey Mercedes” και διακρίνεται για τις δυνατότητες αυτό-μάθησης.

Advertisement

Ακόμη, μέσω της ευκρινούς και εργονομικής κεντρικής οθόνης ο οδηγός μπορεί και ενημερώνεται για την αυτονομία, την ενεργειακή ροή, για το ιστόγραμμα που αφορά την κατανάλωση, ενώ μέσω αυτής ρυθμίζεται το σύστημα πλοήγησης και επιλέγονται τα προφίλ οδήγησης.

Η μάρκα από τη Στουτγάρδη δεν έδωσε πληροφορίες για τα συστήματα πρόωσης, αλλά όλα δείχνουν πως θα προσφέρονται οι επιλογές βενζίνης και diesel του Renault Kangoo, συνδυαζόμενες με 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη. H ηλεκτρική εκδοχή, EQT, τέλος, θα ενσωματώνουν ηλεκτρικό κινητήρα των 102 PS, πλαισιωμένο από μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh που θα παρέχει 265 km αυτονομίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ειδική παράδοση για τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Που μπορεί να φτάσει ένα Mercedes Unimog; (VIDEO)
Νέες τετρακίνητες εκδόσεις της Mercedes- Benz EQA