Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz T-Class

Ελλάδα 12:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz T-Class

ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα Mercedes-Benz T-Class

ΝΕΑ

Η Mercedes μόλις αποκάλυψε το compact διαστάσεων επιβατικό T-Class, ως μια πιο premium και κομψή προσέγγιση στο επαγγελματικό Citan LCV που παρουσιάστηκε πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Ακριβώς όπως το Citan, η T-Class, βασίζεται στο Renault Kangoo και θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά αργότερα και ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Με την πρώτη ματιά, η T-Class μοιάζει πολύ με το Citan Tourer που είναι η επιβατική έκδοση του επαγγελματικού Citan. Ωστόσο, κοιτάζοντας πιο προσεχτικά αποκαλύπτονται λεπτές σχεδιαστικές αλλαγές που το φέρνουν πιο κοντά στη σχεδιαστική γλώσσα της γκάμας επιβατικών οχημάτων της Mercedes.

Η T-Class έχει μήκος 4.498 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.716 χιλιοστά τιμές, που την τοποθετούν κάτω από τη μεγαλύτερη V-Class στη γκάμα της Mercedes. Ωστόσο, το ψηλό αμάξωμα του MPV έχει σαν αποτέλεσμα μια ευρύχωρη καμπίνα κάνοντάς το, μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που δεν θέλουν ή δεν χρειάζεται να αγοράσουν ένα SUV.

Advertisement
Advertisement

Μια μεγαλύτερη και ευρύχωρη έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο που προσφέρει έως και επτά θέσεις θα μπει στην γκάμα το 2023. Οπτικά η T-Class ξεχωρίζει από τη χαρακτηριστική μάσκα Mercedes, τα φωτιστικά σώματα, το καπό και τα μπροστινά φτερά.

Από τις κολόνες “Α” και πίσω, η T-Class έχει παρόμοια εμφάνιση με το Kangoo, με συρόμενες πίσω πόρτες (οι τελευταίες ύψος 1.059 χιλιοστά και πλάτος 615 όταν είναι ανοιχτές ) και διαθέτει σταθερά πλαϊνά παράθυρα. Στο πίσω μέρος, μια σχεδόν κάθετη πίσω πόρτα ανοίγει μέχρι το επίπεδο του προφυλακτήρα για να αποκαλύψει ένα χώρο φόρτωσης ύψους 561 χιλιοστών.

Advertisement

Οι αλλαγές συνεχίζονται στο εσωτερικό, όπου η T-Class υιοθετεί το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και στρογγυλούς αεραγωγούς, που στοχεύουν να προσφέρουν εμφάνιση με τα χαρακτηριστικά της Mercedes. Τα μπροστινά καθίσματα έχουν επίσης αναβαθμιστεί με περισσότερο υλικό , ενώ το πιο πλήρως εξοπλισμένο μοντέλο Progressive έχει την ίδια επένδυση στο ταμπλό από τεχνητό δέρμα Neotex που χρησιμοποιεί η Mercedes για τα μοντέλα της.

Μια οθόνη infotainment 7,0 ιντσών συμπληρώνει την Mercedes-Benz User Experience (MBUX) και την κάνει ίδια με αυτήν της A-Class, συμπεριλαμβανομένων και των φωνητικών εντολών. Όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, η T-Class προσφέρει άφθονη πρακτικότητα με μεγάλους κάδους θυρών και πολύ χώρο για την εμφάνιση. Υπάρχουν επίσης αναδιπλούμενα πλαστικά τραπέζια ενσωματωμένα στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων.

Advertisement

Τα κινητήρια σύνολα  για την T-Class περιλαμβάνουν μοτέρ βενζίνης πετρελαίου αλλά και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Στην βενζινοκίνητη έκδοση πρωταγωνιστή ο 1.300αρης T160 (102 ίππων) και Τ180 131 ίππων. Όσο για τον diesel τα μοντέλα θα είναι τα: Τ160d απόδοσης 95 ίππων και T180D 116 ίππων με το μοτέρ των 1.500 κ.εκ.

Διαθέσιμη θα είναι και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, προπομπός της οποίας ήταν το προτότυπο EQT. Σε αυτό η κίνηση έρχεται από ένα ηλεκτροκινητήρα των 102 ίππων. Η μπαταρία είναι ενεργειακής χωρητικότητας 44 kWh, προσφέροντας ως και 265 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes E-Class
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range
Mercedes-AMG: Στην Ελλάδα η νέα SL (+τιμές)