Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes E-Class

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes E-Class

ΝΕΑ

Σαν επτασφράγιστο μυστικό κρατά η γερμανική φίρμα την εμφάνιση της νέας E-Class, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement
Advertisement

Είτε δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμη, είτε απλά θα αποκαλυφθεί όποτε κρίνει η Mercedes, το θέμα είναι ότι πολλοί φίλοι του αυτοκινήτου τη φαντάζονται από τώρα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτουμε πάνω σε σχέδια και φτιαγμένες φωτογραφίες που ναι μεν μπορεί στο τέλος να πέφτουν πολύ κοντά στο επίσημο μοντέλο, σε καμία περίπτωση πάντως δεν αποτελούν διαρροή μέσα από την βερολινέζικη μάρκα με σήμα το αστέρι. Πάντως δε χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να σκεφθεί κανείς πως η νέα E-Class θα φέρει στοιχεία από τη μεγαλύτερη S-Class, με χαρακτηριστικά που την κάνουν να μοιάζει σπορ αλλά και ιδιαίτερα κομψή.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς διαστάσεων οι πληροφορίες κάνουν λόγο για για διατήρηση κοντά σε αυτές της σημερινής E-Class, με την έκδοση Estate να είναι αυτή που θα διαθέτει το μεγαλύτερο μήκος για λόγους πρακτικότητας. Αυτό πάντως δύσκολα θα μείνει κάτω από τα 5 μέτρα, καθώς η έκδοση Berlina (τετράθυρη) αγγίζει σήμερα τα 4,935 μέτρα. 

Η E-Class που αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως μέσα στο 2023 και να κάνει ντεμπούτο στις αγορές μέσα στο 2024, θα διατεθεί σε τετράθυρο και πεντάθυρο αμάξωμα (και ως Estate), με το ρόλο της κουπέ να αναλαμβάνει πλέον η CLE. Αν και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτή η τελευταία E-Class με κινητήρα εσωτερικής καύσης δεν θα λείπουν τα εξηλεκτρισμένα σύνολα, είτε με ήπια υβριδική υποβοήθηση, είτε με πλήρως ηλεκτρικό σύστημα λειτουργίας.

Άλλωστε οφείλει να είναι πλήρως συμμορφωμένη με τους περιορισμούς του Euro 7. Οι θερμικοί κινητήρες πάντως θα περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- τον δίλιτρο τετρακύλινδρο απόδοσης 258 ίππων και τον τρίλιτρο 435 ίππων με τις πανίσχυρες AMG να ολοκληρώνουν τη γκάμα. Η έλευση της νέας E-Class σε λιγότερο από μία διετία συμπίπτει με αυτή της BMW 5 αλλά και του ανανεωμένου Audi A6.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O απίστευτος λόγος που σταμάτησε ένα εργοστάσιο της Mercedes (+video)
DHL Express & Mercedes-Benz: Ξεκινούν τις πράσινες ταχυμεταφορές
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!