Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: H Ford Mustang Mach 1 έρχεται στην Ευρώπη

Ελλάδα 20:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: H Ford Mustang Mach 1 έρχεται στην Ευρώπη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: H Ford Mustang Mach 1 έρχεται στην Ευρώπη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η μπλε οβάλ μάρκα αναφέρει πως πρόκειται για τη γρηγορότερη Mustang που έχει γνωρίσει ποτέ η Γηραιά Ήπειρος.

Advertisement
Advertisement

Προτού προλάβουν να καταλαγιάσουν οι φήμες πως η νέα Mustang Mach 1 θα πωλείται και εκτός ΗΠΑ, η Ford προχώρησε στην επίσημη επιβεβαίωση.

Το μοντέλο θα καταφτάσει και στη Γηραιά Ήπειρο, μια είδηση που σκορπά ενθουσιασμό στους Ευρωπαίους φίλους της μάρκας, μιας και θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν.

Βέβαια, σύμφωνα με τη Ford, η προοριζόμενη για την Ευρώπη Mach 1 θα υπολείπεται σε ισχύ συγκριτικά με την αντίστοιχη που θα πωλείται στην πατρίδα της μάρκας. Ειδικότερα, ο V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων θα «σταβλίζει» 460 (7.500 σ.α.λ.) άλογα και θα παράγει 529 Nm ροπής (4.600 σ.α.λ.). Πρόκειται για νούμερα που «μαρτυρούν» μείωση της ιπποδύναμης και της ροπής κατά 15 ps και 40 Nm αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Η εν λόγω… εξασθένιση των επιδόσεων, ωστόσο, δεν εμπόδισε τη Ford από το ν’ ανακοινώσει πως πρόκειται για τη γρηγορότερη Mustang που έχει πουληθεί ποτέ στην Ευρώπη, ενώ θα καταλαμβάνει και την κορυφή όσο αφορά την ακρίβεια στο στρίψιμο. Στο τελευταίο συμβάλλει και το λογισμικό υποβοήθησης στριψίματος (EPAS- electric power -assisted steering).

Επίσημα στοιχεία με επίκεντρο την τελική ταχύτητα και την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα, δεν υπάρχουν προσώρας.

Advertisement

Η κίνηση στον πίσω άξονα θα μεταδίδεται μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ενώ -προαιρετικά- διατίθεται και ένα αυτόματο κιβώτιο των 10 ταχυτήτων. Ανεξαρτήτως από το κιβώτιο που επιλεχθεί, η Mach 1 θα προσφέρεται ως στάνταρ με ένα μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, για καλύτερη πρόσφυση, ενώ θα ενσωματώνει και μια αναβαθμισμένη εξάτμιση με ενεργά ελεγχόμενα πτερύγια.

Advertisement

Θα κάθεται πάνω σε ζάντες των 19 ιντσών 5 ακτινών, πλαισιωμένες από ελαστικά Michelin Pilot Sport 4, ξεχωρίζει για τη σχεδίαση τύπου «καρχαρία» στο εμπρός μέρος, την μάσκα τριών διαστάσεων και τις επιβλητικές εισαγωγές αέρα. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και χαρακτηριστικές αισθητικές αναφορές στις εμβληματικές Mach 1, που μεγαλούργησαν στις δεκαετίες του 60 και του 70, μεταξύ των οποίων οι οριζόντιες λωρίδες στα “πλευρά” του αμαξώματος. Θα προσφέρεται σε 8 χρωματισμούς εξωτερικού και σε έντονων αντιθέσεων χρωματικούς συνδυασμούς.

Το μοντέλο θα συνοδεύεται από ένα προαιρετικό αερδυναμικό body kit το οποίο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αύξηση της κάθετης δύναμης κατά 128% συγκριτικά με τη Mustang GT

Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία της μπλε οβάλ μάρκας για μείωση των επιδόσεων, βασίζεται στους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περιορισμό των εκπομπών CO2.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ford Mustang Mach-E: Χωρίς το άγχος της φόρτισης

Η απόλυτη Ford Mustang στην Αυστραλία έχει 786 ps

Ωραίο σε κάθε χρώμα το Ford Bronco