Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επί ευρωπαϊκού εδάφους το Hyundai Genesis

Ελλάδα 16:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επί ευρωπαϊκού εδάφους το Hyundai Genesis

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επί ευρωπαϊκού εδάφους το Hyundai Genesis

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε περιορισμένο αριθμό θα διαθέσει στην Ευρώπη η Hyundai το νέο της πολυτελές sedan, όπως ανακοίνωσε στη Γενεύη η κορεάτικη μάρκα. Στόχος είναι να καθιερωθεί – σιγά αλλά σταθερά – η Hyundai στα μάτια των Ευρωπαίων καταναλωτών ως ένας κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το μήκους 5 m. Genesis θα διατίθεται τόσο ως πισωκίνητο όσο και με το νέο σύστημα τετρακίνησης HTRAC. Ελέγχει ηλεκτρονικά την κατανομή της ροπής, δίνοντας στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα στις θέσεις «Normal» και «Sport», με τη δεύτερη να στέλνει περισσότερη στους πίσω τροχούς.

Στην Ευρώπη το Genesis θα κυκλοφορήσει με ένα – πλούσιο – επίπεδο εξοπλισμού καικ με τον 3.8 V6 GDI, μαζί με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η μέγιστη ισχύς ανέρχεται σε 315 PS και η ροπή σε 40,5 kgm (επιτάχυνση σε 6,5 sec και τελική 240 km/h). Για τις υπόλοιπες αγορές (Ασίας και Αμερικής) είναι διαθέσιμοι επίσης ο 3λιτρος V6 (257 PS και 31 kgm), ο 3.3 V6 (282 PS και 35,4 kgm) και ο κορυφαίος 5λιτρος V8 (425 PS και 53 kgm).

Advertisement
Advertisement

Η εξέλιξη του συστήματος 4×4 HTRAC έγινε στο Νίρμπουργκρινγκ (αποτελεί πλέον πεδίο δοκιμών της Hyundai), στην πίστα F1 στη Γεονγκάμ της Κορέας αλλά και σε χιονισμένους δρόμους της βόρειας Ευρώπης.