Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντυπωσιακή αυτονομία για το ηλεκτρικό Opel

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιακή αυτονομία για το ηλεκτρικό Opel

ΝΕΑ

Εντυπωσιακή αυτονομία για το ηλεκτρικό Opel

ΝΕΑ

Με την έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού να πλησιάζει, η Opel ανακοίνωσε την αυτονομία του Ampera-e η οποία του χαρίζει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές του. Πλήρως φορτισμένες οι μπαταρίες ιόντων λιθίου (χωρητικότητας 60 kWh και εξελιγμένες από την LG) επιτρέπουν στο 5θυρο ηλεκτρικό των 4,17 m. να διανύσει απόσταση άνω των 400 km!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η Opel προχωρεί στη σύγκριση με ανταγωνιστικά ηλεκτρικά μοντέλα, όπως το BMW i3 (300 km), το Nissan Leaf (250 km), το Renault ZOE (240 km) και το VW e-Golf (190 km). Η μάρκα από το Ρούσελσαϊμ αναφέρει ότι ακόμη και κάτω από συνθήκες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας, το Ampera-e θα μπορεί να καλύψει περισσότερα από 300 km με μία φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

«Το Ampera-e δεν είναι ένα γκάτζετ ή μία… οικολογική πολυτέλεια. Απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό», σχολίασε ο Πρόεδρος της Opel, Karl Thomas Neumann. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέρει χώρους για 5 επιβάτες και αξιόλογο πορτμπαγκάζ (381 lt), χάρη στην τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το πάτωμα.

Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 204 ίππους και 36,7 kgm ροπής και είναι ικανό να χαρίσει στο Ampera-e επιτάχυνση από στάση στα 96 km/h σε λιγότερο από 7 sec και ρεπρίζ 80-120 km/h σε 4,5 sec. Η τελικά του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 km/h. H διαδικασία φόρτισης σε μία οικιακή παροχή ρεύματος θα διαρκεί περίπου 9 ώρες, ενώ με τη βοήθεια ταχυφορτιστή θα είναι εφικτή η φόρτιση των μπαταριών στο 80% εντός μίας ώρας.

Advertisement

Στο «Drive Mode» όταν ο οδηγός του Ampera-e σηκώσει το πόδι από το γκάζι, τότε τίθεται σε λειτουργία το σύστημα επανάκτησης ενέργειας. Η διαδικασία γίνεται πιο έντονα στις θέσεις «Low» και «Regen on Demand», που ο κινητήρας φρενάρει μόνος του το αυτοκίνητο και δεν χρειάζεται ο οδηγός να πατήσει καν το φρένο για να σταματήσει (βέβαια θα πρέπει να πατήσει φρένο σε περίπτωση ανάγκης).

Ο εξοπλισμός συνδεσιμότητας του ηλεκτρικού Opel περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων IntelliLink που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα Apple CarPlay/Android, αλλά το OnStar που παρέχει άμεση βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλου έκτακτου γεγονότος.

Advertisement